BİLECİK'TE 1174 BİSİKLET DAĞITILDI

BİLECİK'TE 1174 BİSİKLET DAĞITILDI

Vali Elban: 'İnşallah bu bisikletler depolarda kalmaz'

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2015-2018" kapsamında, Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1174 adet bisiklet, kamu kurumlarına dağıtıldı.

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Vali Süleyman Elban, ilimizde iki yıldır bisiklet dağıtımının olduğunu ifade ederek: "Bugün ise 1174 bisikletin dağıtımı yapılacak. İnşallah bu bisikletler depolarda kalmaz. Tüm insanlarımızın aktivitesinin artmasına vesile olur." dedi.  

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2015-2018" kapsamında, Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 1174 adet bisiklet, kamu kurumlarına dağıtıldı.

Toplumda fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesinde farkındalık sağlamak üzere; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik, Bozüyük, Osmaneli, Pazaryeri ve İnhisar Belediyesi, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bilecik Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine verilen bisikletlerin dağıtım töreni Edebali Stadyumunda gerçekleşti.

Törene Vali Süleyman Elban, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, bazı il müdürleri ile stk temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenler daha sonra konuşmalar ile devam etti. 

"TOPLAMDA 2077 BİSİKLET DAĞITILDI"

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması ve toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın güncellendiğini söyledi. Program dahilinde oluşturulan "2015-2018 Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında bisiklet desteği sağlanması için 4 yıl içinde bir milyon adet bisikletin, farklı miktar ve zamanlarda temin edileceğini, hedef grupların, çocuklar, üniversiteler ve belediyeler olarak belirlendiğini kaydetti. 

İlimizde ise bu proje kapsamında ilk olarak Mayıs 2015 tarihinde bisiklet dağıtımına başlandığını ve şuana kadar 903 bisikletin dağıtıldığını ifade eden Müdür Balcı, bugün yapılan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Progamı 2015 - 2018" kapsamında ise 1174 adet bisikletin kamu kurumlarına verildiğini belirtti. Balcı, toplamda ise ilimizde bugüne kadar 2077 adet bisikletin dağıtıldığını söyledi.

"ESAS OLAN, TEDBİR ALMAKTIR"

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı'nın ardından Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir konuştu. Milletvekili Eldemir, Sağlık Bakanlığının Türkiye'de son yıllarda çok ciddi gelişim ve değişim gösterdiğine vurgu yaparak: "Ama esas olan insanımızın, hemşehrilerimizin hasta olmadan hastalığa tedbir almasıdır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımız bir taraftan obeziteyle mücadele, bir taraftan da fiziksel etkinliğin arttırılması için projeler üretiyor. Bu vesileyle projenin mimarı olan Sağlık Eski Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na ve şuan daki Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun ilimizde yapılmasında emeği geçen tüm kurumlarımıza da teşekkür ediyorum." dedi. 

Milletvekili Eldemir'in konuşmasının ardından, Vali Süleyman Elban konuştu. Vali Elban son dönemlerde ülkelerinin refah düzeyinin artmasına paralel olarak insanların aktivitelerinde azalmalar olduğunu bundan dolayı da obezitenin gelişmiş toplumlarda sorun olmaya başladığını söyledi. Elban şöyle konuştu: "Eskiden toplum olarak bizler "Bir dirhem et bin ayıp örter" gibi deyinlerimiz olmasına rağmen, son yıllara bakıldığında artık kilo, bir sağlıklsızlık nedeni olarak kabul edilmeye başlandı. Bunun neticesi olarak da önleyici sağlık hizmetleri kapsamında ilgili kurumlar bizde Sağlık Bakanlığımız aktivitenin arttırılması, kilonun azaltılması için çalışmalar başladı. Yapılan bu çalışamların bir bileşeni de bu aktivitenin arttırılması kapsamında bisikletin kullanımının arttırılması. 

Bu konuda da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belediyelere bisiklet yollarının çoğaltılması ve standartlarının yükseltilmesi talimatını verdi. Önceki yılda Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bisiklet kampanyası başlatılmış bisiklet turnuvalarına da kendileri katılmıştı. Bunların hepsi bu aktivitenin öneminin altını çizmek için yapılmıştı. 

"İNŞALLAH DEPOLARDA KALMAZ"

Dolayısıyla ilimizde de diğer illere paralel olarak 2 yıldır bisiklet dağıtımı yapılıyor. 1174 bisiklet de bugün dağıtımı yapılacak. İleride de dağıtımlar olacak. İnşallah bu bisikletler depolarda kalmaz. Tüm insanlarımızın aktivitesinin artmasına vesile olur. Daha sağlıklı nesillerimizin yetişmesine vesile olur diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından bisiklet dağıtımı için kurdele kesimi gerçekleşti.

bilecik-haberleri-bilecik-bisiklet-dagitimi-sakarya-gazetesi.png

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum