Bilecik'te 15 Temmuz Programı Belli Oldu

Bilecik'te 15 Temmuz Programı Belli Oldu

Hain darbe girişiminin milletçe bastırılarak destanlaştırıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 4’üncü yıldönümünde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Hain darbe girişiminin milletçe bastırılarak destanlaştırıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 4’üncü yıldönümünde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Bilecik Valiliği tarafından hazırlanan etkinlik programı çerçevesinde şehitlerimiz anılarak hain darbe girişimi bir kez daha lanetlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Şehitlik’teki anma törenleri ile başlayacak. Saat 12.00’de Şehtilik ziyareti yapılacak daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakılacak. Vali Bilal Şentürk’ün Şehitlik Defterini imzalamasının ardından Kur’an-ı Kerim okunacak. Öğle namazı öncesi Orhangazi Camii’nde Mevlid okunacak ve namaz çıkışı ikramlarda bulunulacak.   

Etkinlikler, saat 20.00’de 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda devam edecek. Şehitlik Anıtı’na karanfil bırakıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek. 

Programın devamında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçilecek. Açılış konuşmalarından sonra Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun tarafından söyleşi gerçekleştirilecek. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 4’üncü yıldönümü etkinliklerinin son ayağı Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. Saat 23.00 sularında başlayacak program çerçevesinde Küre Mehteran Bölüğü konser verecek. Saat 00:13’te sala verildikten sonra Kur’an-ı Kerim okunacak. 15 Temmuz Saygı Nöbeti ise 00:30’da başlayacak. 15 Temmuz konulu belgesel gösterimi ile BŞEÜ’nün 15 Temmuz konulu resim sergisi katılımcılara sunulacak. 

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak program süresince vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulunulacak. Ayrıca, vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazabilecekleri 15 Temmuz Demokrasi kürsüsü kurulacak. 

milletin-destani-4uncu-yilinda2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum