Bilecik'te STK'lardan yangın bölgesine destek

Bilecik'te STK'lardan yangın bölgesine destek

Bilecik Kent Konseyi önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile yangın bölgesine destek kampanyası başlatıldı.

Bilecik Kent Konseyi önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile yangın bölgesine destek kampanyası başlatıldı.

bilecikte-stklardan-yangin-bolgesine-destek1.jpg

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Kent Konseyi binasına düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın duyurusunu gerçekleştirdi. Bilecik’te faaliyet gösteren STK’lar ile birlikte bir organizasyon komitesinin kurulacağını ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yardım toplanacağını anlatan Seyfi Özgen, kampanyanın Bilecik Belediyesi’nce destekleneceğini bildirdi.

bilecikte-stklardan-yangin-bolgesine-destek2.jpg

Seyfi Özgen, ‘Hayaller küllenmesin’ sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde gönderilecek yardımların Bilecik esnafından ve Bilecik’in üreten kadınlarından temin edileceğini ifade etti. Tüm Bilecik halkını kampanyaya destek olmaya davet eden Seyfi Özgen, şunları kaydetti:

“Son günlerde hepimizin büyük bir üzüntü ile takip ettiği ve halen devam eden orman yangınlarında, ülkemizin çok büyük ve en önemli yeşil alanlarını kaybetmeye devam ediyoruz. Yanan sadece ağaçlar ve orman içindeki canlılar değil, aynı zamanda yöre halkının evi, barkı, işi, aşı kısacası umutları, geleceği ve hayalleridir.

Hepimizin içini yakan bu acı tablo ülkemizin her ferdinin ortak acısına dönüşmüş durumdadır. Devlet Kurumlarımızın üst düzey gayret ve çalışmalarının yanı sıra, felaketin gönüllerde açtığı acı ile tüm sorumlu vatandaşlarımız ve gönüllü organizasyonları canla başla yardım etmeye çalışmaktadırlar.

Bilecik Kent Konseyi olarak yangın felaketinin gerçekleştiği bölgelerde kurulu olan Kent Konseyleri ve STK’lar ile ilk günden itibaren sürekli iletişim halindeyiz. Aldığımız bilgilerle yardımların doğru bir şekilde amacına ve adresine ulaşması için topyekûn olarak daha koordineli ve uzun vadeli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bilecik Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimiz, Meclislerimiz, Çalışma Gruplarımız, Katılımcı Kuruluş ve Gönüllülerimizle, şehrimizin tüm STK’ları ile birlikte “Hayaller Küllenmesin” diyerek yardım kampanyası başlatıyoruz.

Kampanyamız kapsamında yardım malzemelerinin Bilecik Esnafı ve Üretici Kadınlarımızdan temin edilmesi hedeflenmektedir.

bilecikte-stklardan-yangin-bolgesine-destek3.jpg

Tüm duyarlı Bilecikli hemşerilerimizi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

Bu zor günleri, Bilecik halkının yüksek karakter özellikleri arasında bulunan dayanışma ruhu ile hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.

Yardım kampanyasının amacına ulaşabilmesi için siz değerli STK’ların görüş, öneri ve fikirlerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Semih Şahin ise burada yaptığı konuşmada, belediye olarak kampanyaya gereken desteği sağlayacaklarını bildirdi.

Yardım kampanyasına Bilecik TSO, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bilecik Barosu, Bilecik SMMMO, Bilecik Ziraat Odası başta olmak üzere çok sayıda STK’nın destek vereceği açıklandı.

bilecikte-stklardan-yangin-bolgesine-destek4.jpg

 

 

 

 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 23255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.