Bilecik’te vaka sayıları artıyor, Vali Şentürk’ten kritik uyarı

Bilecik’te vaka sayıları artıyor, Vali Şentürk’ten kritik uyarı

Vali Bilal Şentürk, ilimizde COVİD-19 vaka sayılarının arttığına dikkat çekerek, “Bu işin şakası yok!” dedi.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen salgın denetimine katılan Vali Bilal Şentürk, artan vaka sayılarına vurgu yaparak uyarılarda bulundu. Bilecik’te günlük vaka sayısının 20 ila 30 bandına kadar yükseldiğini bildiren Vali Şentürk, “İlimizde vakalar artıyor, bunun önüne geçmemiz lazım” ifadesini kullandı.

‘İlimizde vaka sayıları artıyor’

Vali Bilal Şentürk, denetimler öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilecik halkını daha hassas olmaya davet etti. Tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğine dikkat çeken Vali Şentürk, vaka sayılarına ilişkin bazı bilgiler verdi. Vaka sayılarının değişkenlik gösterdiğini ancak virüsün yayılma eğiliminde olduğunu ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

“Vaka sayılarımız çok değişkenlik gösteriyor. Güncel olarak bir rakam ortaya koymanın çok doğru olmadığını değerlendiriyoruz. Global rakamları Sağlık Bakanlığımız açıklıyor. İlimizde vakalar artıyor. Gün gün rakamlar değişiyor ama günlük vaka sayılarımız 20-30’lara kadar çıktı. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bu rakamları aşağılara indirmemiz gerekiyor. Bu işin şakası yok” diye konuştu.

bilecik-valisi-bilal-senturk2.jpg

‘Bir ihmal tüm toplumu etkiliyor’

Korona virüsü ile mücadelede herkesin hassas davranması gerektiğini söyleyen Vali Şentürk, toplumdaki farkındalığı artırmak için aralıksız çalıştıklarını kaydetti. En ufak bir ihmalin oldukça ağır faturalar çıkardığını anımsatan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

“Korona virüsü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef yayılma eğilimi gösteriyor. İlimizde de aynı şekilde yayılıyor. Bunun önüne geçmek için farkındalık oluşturmak gerekiyor. Bunun formülü belli. Tekrar tekrar söylüyoruz ama maske, mesafe ve temizlik hususundaki hassasiyetimizi hayata geçirmek istiyoruz. Pazar günü yeni hastanemiz açılıyor, çok geniş tedavi imkânlarımız var ama biz oraya müşteri istemiyoruz. İnsanın kendi iradesiyle önleyebileceği zararların önlenmesi lazım. Bu olmuyorsa ihmal var demektir. Buradaki bireysel bir ihmal tüm toplumu etkiliyor. Tedbiri hiçbir zaman elden bırakmayacağız, bunu hep beraber yapacağız. Hayatın rutin akışı içerisinde pandemiye karşı hassasiyetimizi hâkim kılmak istiyoruz. Lütfen tüm vatandaşlarımızın hassas olmasını istiyoruz. Toplu ortamlarda hassasiyetin daha ciddi şekilde yaşatılması gerekiyor.

bilecik-valisi-bilal-senturk3.jpg

‘Farkındalığı artırmak istiyoruz’

Bu işin şakası yok. Ölenler var, virüsle mücadele edenler var, tanıdığımız birine gelene kadar gevşek mi olacağız? Bu sebepten bugün ilimizin her noktasında saha denetimi yapacağız. Farkındalığı ve hassasiyeti artırmak istiyoruz.

‘Gözünün yaşına bakmayacağız’

Pozitif vakaların evde takibi yapılanlar var, temaslı vakalar var. Teması kesinleşmesine rağmen düğüne gidenler var. En ağır şekilde cezalandıracağız. Bunca uyarıya rağmen halen hassasiyet göstermeyenlere, sabote edenlere karşı gözünün yaşına bakmayacağız. Adli işlem noktasına kadar gidecek çalımalar var.

bilecik-valisi-bilal-senturk4.jpg

‘İlimizde vakalar artıyor’

Vaka sayılarımız çok değişkenlik gösteriyor. Güncel olarak bir rakam ortaya koymanın çok doğru olmadığını değerlendiriyoruz. Global rakamları Sağlık Bakanlığımız açıklıyor. İlimizde vakalar artıyor. Gün gün rakamlar değişiyor ama günlük vaka sayılarımız 20-30’lara kadar çıktı. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bu rakamları aşağılara indirmemiz gerekiyor. Hassasiyeti hep beraber göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Salgın denetimlerine, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin ile bazı daire müdürleri de katıldı.

bilecik-valisi-bilal-senturk5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 9963 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum