BİLECİK'TEN KAÇ FİRMA YER ALDI?

BİLECİK'TEN KAÇ FİRMA YER ALDI?

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl yaptığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde ilimizden 10 tanesi Bilecik TSO'ya kayıtlı toplamda 13 firma yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporunda geçen yıllarda olduğu gibi TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. yine ilk sırada yer aldı. İlimizden C.P. Standart Gıda San. ve Tic. A.Ş. 1,289,777,629 TL üretimden satış rakamıyla 64. sırada yer alırken, listede yer alan diğer firmaları ise Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş. 76., Çimsa Çimento San. ve Tic. A.Ş. 78., Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. 122., Vatan Plastik San. ve Tic. A.Ş. 286., Mey Alkollü İçkiler San. ve Tic. A.Ş. 310., Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. 364., Elba Basınçlı Döküm Sanayii A.Ş. 376., Arslan Alüminyum San. ve Tic. Ltd. Şti. 384. ve Seranit Granit Seramik San. ve Tic. A.Ş. 446. sırada yerlerini aldılar.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) yapmış olduğu 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu - 2015 Yılı Araştırması'na ilişkin değerlendirmede bulunan Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun,“ Listede Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve ilimizde faaliyet gösteren 13 firmamız yer almıştır. Bu firmalardan 10 tanesi Odamıza kayıtlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 2015 yılında ülkemizin de içinde yer aldığı coğrafyada ve dünyada yaşanan başta ekonomik olmak üzere yaşanan birçok etkileyici faktöre rağmen İlimizden 13 firmanın listede yer alması bizler adına gurur vericidir. Yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntılara rağmen, katma değerli ürün üretme çabası ile ülke ekonomisine destek vermenin yanı sıra istihdam yaratmak için çabalayan tüm iş adamlarımızı bir kez daha takdir ediyorum. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası adına da İSO 2015 yılı Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren tüm firmalarımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.