BİLECİK'TEN NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ

BİLECİK'TEN NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ

Birçok il ve ilçede yasaklanan Nevruz Bayramı kutlamaları ilimizde gerçekleşti.

Birçok il ve ilçede yasaklanan Nevruz Bayramı kutlamaları ilimizde gerçekleşti. Huzur ve sükunun hakim olduğu ilimizden yükselen Nevruz ateşi tüm dünyaya kardeşlik, ülkemize ise birlik ve beraberlik mesajları götürdü.

21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Nevruz ateşi yakılarak üstünden atlandı. Yumurtalar tokuşturuldu ve baharın habercisi heyecanla karşılandı. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiğinden birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları yükseldi.

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Ertuğrulgazi Lisesi işbirliğiyle Ertuğrulgazi Lisesi bahçesinde gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ertuğrulgazi Lisesi öğretmenlerinden Murat Çıbuk, Nevruz'un tarihinden bahsederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise Nevruz Bayramı'nın başta ilimiz olmak üzere ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Ülkemizde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Vali Nayir, ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan güçlerin amaçlarına ulaşamayacağını söyledi. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Vali Nayir, Nevruz Bayramı'nın kardeşlik bağlarını güçlendirmesi temennilerinde bulundu.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden programda daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından Nevruz ateşi yakılarak yumurtalar tokuşturuldu. CHP İl Başkanı Metin Yaşar ile CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turhan'ın yumurta tokuşturduğu esnada espriyi patlatan Başkan Yağcı,"CHP'liler her zaman olduğu gibi yine birbirlerine vuruyorlar" dedi.

Nevruz Bayramı kutlamaları, helva ikramında bulunulmasıyla sona erdi.

Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milletvekili Yaşar Tüzün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.