BİLSEM DERGİSİNİN 6. SAYISI ÇIKTI

BİLSEM DERGİSİNİN 6. SAYISI ÇIKTI

2007 yılında açılan Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi; açılışının 10.yılında “10.Yıla Özel Logosuyla Bilecik Bilsem” dergisi çıkardı. Tasarımı ve baskısı gazetemiz matbaa tesisinde gerçekleşen derginin bu özel sayısı ‘İnovasyon Hayalle Başlar’ kapağıyla okuyucularıyla buluştu.

Derginin Editörü Heyecanın Kaybetme yazısında; “Hayallerle aramız çok uzun ve engellerle doludur. Öncelikle tembellik vadilerini, neme lazım dağlarını, bizden adam olmaz çöllerini, rahatlık bataklığını en önemlisi de ümitsizlik hastalığını aşmamız gerekir” diyor.

Dergiye röportaj veren Bilecik Valisi Doç. Dr.Tahir Büyükakın, “Her alanda inovasyon gereklidir. Ama bunlardan birini seçmek zorunda kalırsam eğitim derim” diyerek inovasyonun eğitimdeki önemine dikkat çekiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise ‘İnovatif Düşünme’ başlıklı yazısında,“ Unutmamalıyız ki, hayal gücü bilgiden çok daha önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Dergi, açıldığı 2007 yılından 2017’ye kadar Bilim ve Sanat Merkezi’nin yaptığı faaliyetlerin yer aldığı fotoğraf sayfaları da oldukça dikkat çekici.

Merkez Müdürü Tarkan Ünal, BİLSEM dergisinin en son 2010 yılında çıktığını hatırlatarak 7 yıl aradan sonra, 10.yıla özel sayılı derginin çıkmasının sevindirici olduğunu belirtti. Müdür Ünal, “Yoğun iş temposu içinde bizlere zaman ayırarak adeta teknoloji seyahati yaptıran Valimiz Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, belediyecilikte inovasyon çalışmalarıyla BİLSEM’e destek olan Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’ya ve hayallerinizin peşinden koşun diyerek her daim inovasyonu gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet Durmuş’a öğretmen ve öğrencilerim adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ünal son olarak yapılan etkinliklerin ve çalışmaların dergi vasıtasıyla duyurulmasının önemli olduğunu kaydederek, dergiyi hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.