BİNAYA IŞIKLARLA KUDÜS YAZDILAR

BİNAYA IŞIKLARLA KUDÜS YAZDILAR

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Bilecik Halime Hatun Kız ve Ertuğrulgazi Erkek Yurdu'nda kalan öğrenciler, binayı "Kudüs" yazısıyla ışıklandırdı. 

Kudüs’te yaşanan katliama yurdun dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu tepkilerden birisi de Bilecik Halime Hatun Kız ve Ertuğrulgazi Erkek Yurdu'nda verildi. Yüzlerce gence ev sahipliği yapan yurt, İsrail zulmüne karşı sesini yükselmek amacıyla yurt binasının ışıklarıyla Kudüs yazdı. 

kudus.jpg

Gerçekleştirilen etkinliğe yönelik açıklamada bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl İsmail Şen, böğle bir etkinliği düzenleyen öğrencilere teşekkür ederek, "Ramazan'ın ilk günlerinde Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını Kredi Kurtlar Kurumu olarak protesto ediyoruz. Bu amaçla bütün Türkiye çapında olduğu gibi kent genelindeki yurtlarımızda da ışıklandırması ile bu protestomuzu göstermiş oluyoruz. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına razı değiliz. Bütün bedenimizle ve ruhumuzla bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Yurt binalarını "Kudüs" yazısıyla ışıklandıran öğrenciler dışarı çıkarak, binalarına yazmış oldukları "Kudüs" yazısını fotoğrafladılar.

2-525.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.