BİR AN ÖNCE HİZMETE GİRMELİ

BİR AN ÖNCE HİZMETE GİRMELİ

Bilecik kamuoyu, inşası son aşamaya gelen yeni devlet hastanesinin bir an evvel açılmasını istiyor.

‘Yeni hastane ne zaman açılacak?’ başlıklı manşetimizin ardından Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yeni hastanenin fotoğraflarını paylaşarak, projenin sonuna gelindiğini bildirdi. Ancak yeni hastanenin ne zaman açılacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Hatırlanacağı üzere; Geçtiğimiz hafta başında ‘Yeni hastane ne zaman açılacak?’ başlıklı manşet haberimiz kamuoyunda büyük ses getirdi. Ülkemizin içinde bulunduğu salgınla mücadelede sağlık tesislerinin önemi bir kez daha ortaya çıkarken, kamuoyunun tüm dikkati yeni hastanenin açılış tarihine çevrildi.

bir-an-once-hizmete-girmeli3.jpg

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’da ‘Olaylara Bakış’ köşesinde yeni hastanenin yapım serüveni ve açılışındaki gecikmeyi kaleme alarak ‘Yeni hastane bir başka bahara mı kaldı?’ diye sordu.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ise ‘Zoru başaralım’ başlığı ile kaleme aldığı yazısında, korona virüsü ile mücadelede ilimiz yöneticilerine önemli görevler düştüğüne dikkat çekerek, öncelikli konunun yeni hastanenin açılması olduğuna vurgu yaptı. Mücahid Erdal, “İlimizi yönetenlerin yapması gereken ancak yapılmayanlar var. Bunların başında bir türlü hizmete başlayamayan yeni Bilecik Devlet Hastanesi. Yeni hastanenin biran önce hizmet vermeye başlaması gerekir” ifadeleriyle çağrıda bulundu.

GENEL MÜDÜRLÜK TWEET ATTI

Gazetemizde yayımlanan ilgili haber ve köşe yazılarının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan konuya ilişkin bir tweet atıldı. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yeni hastanenin görselleri kullanılarak, “Bilecik’e her türlü imkana sahip, modern sağlık tesisi kazandırıyoruz. 250 yataklı Merkez Devlet Hastanesi yapımında son aşamaya gelindi. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan hastaneyle nitelikli yatak sayısı artacak, hizmet kalitesi yükselecek” ifadelerine yer verildi.

bir-an-once-hizmete-girmeli2.jpg

AÇILIŞ NE ZAMAN OLACAK?

Gelinen süreçte, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili haberimizi teyit ettiği görülüyor. Ancak, haberimizde yer alan açılış muammasına ilişkin bir tarih verilmeyişi dikkat çekiyor. Bilecik kamuoyunun açılışın ne zaman olacağına dair soru işaretleri henüz giderilmiş olmamakla beraber,  açılan ve kurulan yeni hastaneler zincirine bir an evvel Bilecik’in yeni hastanesinin de eklenmesi kamuoyunun en büyük arzusu.

bir-an-once-hizmete-girmeli4.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum