BİR DÖNEMİN DEV TESİSİ SATIŞA ÇIKIYOR

BİR DÖNEMİN DEV TESİSİ SATIŞA ÇIKIYOR

Bir dönem Türkiye’nin ve Bozüyük’ün önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ilçede uzun yıllar binlerce insana ekmek kapısı olan Toprak Fabrikaları üzerindeki karabulutlar dağılmıyor. Özellikle merhum iş adamı Halis Toprak’ın rahatsızlık dönemi ve vefatı sonrasında iyice kaderine tek edilen fabrikanın seramik bölümü bu ay sonunda icra yoluyla satışa çıkarılıyor.

Yaklaşık 185 dönüm alan üzerine kurulu Toprak Seramik fabrikası hipotek alacaklarından dolayı 27 Şubat tarihinde Bozüyük İcra Dairesi tarafından 46 milyon 906 bin 823 TL muhammen bedelle icra yoluyla satışa çıkacak. Şayet bu tarihte satış gerçekleşmez ise 27 Mart tarihinde ikinci kez satışa çıkarılacak. Edinilen bilgiye göre fabrika alanını alabilmek için çok sayıda talebin geldiği, il içi ve il dışından birçok sanayicinin fabrika alanıyla ilgilendiği kaydedildi.Diğer taraftan hala çok sayıda işçinin alacağı olan Toprak Kağıt fabrikasıyla ilgili olarak da işçi sendikası Selüloz-İş tarafından Bozüyük Asliye Hukuk mahkemesine iflas davası açıldığı belirtildi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki Nisan ayında yapılacak olup mahkeme fabrikanın iflası yönünde karar alırsa fabrikanın satışının gündeme geçeceği ifade edildi.

BİR DÖNEMİN DEVİYDİ

Toprak fabrikaları özellikle 1990’lı yıllarda Türkiye’nin önde gelen sanayi tesisleri arasında yer alıyordu. Binlerce işçinin çalıştığı fabrikalar yüzlerce aileye ekmek kapısı olurken Türkiye’nin seramik ve temizlik kâğıdı sektöründe % 25 oranında pazar payına sahipti. Ancak 2009 yılında borçlarından dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasıyla başlayan kötü gidiş iş adamı Halis Toprak’ın vefatı sonrasında tavan yaptı ve bugünlere gelindi.

Bu haber toplam 3974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum