BİR İLKE İMZA ATTILAR

BİR İLKE İMZA ATTILAR

Ziraat Mühendisleri Tuğba Deniz ve Didem Burgu, Bilecik'te bir ilke imza atarak ilimizin ilk tarım danışmanlık şirketini kurdular.

İlimiz işletmelerinden Doğa Tarım sahibi Ziraat Mühendisi Tuğba Deniz ile Ziraat Mühendisi Didem Burgu, PROJEFARM Danışmanlık adı altında bir araya gelerek ilimizin ilk tarım danışmanlık ve projelendirme faaliyeti yürüten işletmesini kurdu.

İşletme hakkında bilgiler veren PROJEFARM ortaklarından Ziraat Mühendisi Tuğba Deniz, kurdukları işletmeyle ilimizdeki tarım danışmanlık ve projelendirme ihtiyacını gidereceklerini ifade etti. Uzun yıllardır Doğa Tarım adı altında ilimiz tarımına hizmet verdiğini, bu sayede ilimiz tarımının eksikliklerini, ihtiyaçlarını izleme şansı bulduğunu belirten Tuğba Deniz, bu eksikliklerin başında danışmanlık ve projelendirme ihtiyaçlarının il içinde karşılanamaması olduğunu söyledi. Deniz," Meslektaşım ile görüşmelerimizde bu konuda mutabık olduğumuz fikrine vardık ve iş tecrübelerimizi bir araya getirerek bu konudaki eksikliği giderebileceğimize karar verdik. İki bayan mühendisin ortaklığı ile kurduğumuz işletme ile Bilecik'e ve çevre illere uzun yıllar hizmet etmek istiyoruz" dedi.  

bir-ilke-imza-attilar3.jpg

Tuğba Deniz, halen tarımsal üretim alanında yürütmekte olduğu danışmanlık faaliyetlerini genişleterek PROJEFARM bünyesinde tarımsal yatırım danışmanlığı, tarımsal mevzuat ve iş danışmanlığı, tarımsal ekspertiz ve değer tespiti gibi konularda da hizmet vereceklerini sözlerine ekledi. 

Haziran ayı içerisinde Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da düzenlenen eğitimlere katılarak sertifika aldığını belirten Ziraat Mühendisi Deniz, bu sertifikalar ile birlikte toprak koruma projesi ve mera ıslahı, amenajman ve geri dönüşüm projesi yapma yetkilerinin olduğunu anlattı. Deniz, Bunun yanında Ziraat Mühendisleri Odasından Büro Tescil Belgesi ve Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Belgesini de alarak  faaliyetlerine yürürlükteki kanun, yönetmelik ve tüzükler doğrultusunda resmiyet kazandırdıklarını söyledi.

Ayrıca Deniz, öncelikle Bilecik il sınırları içerisinde toprak koruma projesi ve mera ıslahı, amenajman ve geri dönüşüm projesi yapmaya başladıklarını kaydederek, yakın zamanda çevre illerden gelen taleplere de cevap vereceklerini belirtti.

bir-ilke-imza-attilar2.jpg

PROJEFARM ortaklarından Ziraat Mühendisi Didem Burgu ise ekonomik sektörlerin gelişmesi için projelerin giderek önem kazandığını ifade ederek, BEBKA Mali Destek Programları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı başta olmak üzere proje bazlı destek sağlayan çeşitli kaynakların mevcut olduğunu dile getirdi. Ancak burgu ilimizde bu fon kaynaklarına yönelik kamuda girişimler olmasına rağmen özel sektöre yönelik projelendirme, bilgilendirme ve danışmanlık faaliyeti yürüten işletmelerin olmamasının, ilimize gelmesi muhtemel yatırımların  kısıtlanmasına neden olduğunu belirtti. Fon kaynaklarına yönelik faaliyetlerinin sadece tarım sektörü ile sınırlı olmayacağını da belirten Ziraat Mühendisi Didem Burgu tüm yatırımcılara hizmet vermeye gayret edeceklerini söyledi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum