BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE KURULTAYIMIZI YAPTIK
Mücahid ERDAL
Türklüğün kutsal Ocağının 43. Olağan Genel Kurulu, 19 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Kurultay'a Bilecik ve Bozüyük şubeleri de katıldı. Bilecik Şube Başkanı ve Kurultay delegesi Ertuğrul Açıkgöz yine Bilecik Türk Ocakları eski başkanlarından Erol Karaman ve Ahmet İşlek; Türk Ocakları Bozüyük Kurultay delegeleri Adem Avcu ve İsmail Taş katıldılar.
Kurultay sonrası Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Ertuğrul Açıkgöz gazetemize yaptığı açıklamada: “Türk Ocaklarının 43. olağan kurultayı Bilecik Türk Ocakları'nı Bilecik şubesi olarak 3 delege ile katıldık. Kurultay, büyük bir ilgi alaka ve coşkuyla gerçekleşti. Kurultayımızda 2 tane liste vardı. Bunlardan bir tanesi, mevcut genel başkanımız Prof. Dr. Mehmet Öz beyin listesi, diğeri yine Türk Ocakları Genel Merkezimizin has üyesi Prof. Dr. Mustafa Kafalı beyefendinin hazırlamış olduğu listeydi.
Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan, mevcut genel merkezdeki, eski şuanda ki genel başkanımız, 174 oy alarak tekrar Türk Ocakları Merkezinde göreve geldi. Mustafa bey de 90-95 oy aldılar. Birlik ve Beraberlik içerisinde geçti. İnşallah, bundan sonraki çalışmalarımız Türk Ocakları olarakta yine birlik ve beraberlik içerisinde bu Milletin hizmetinde olacak.
Kurultay Ato'nun toplantı salonunda oldu Ankara'da, bütün illerden 3'er delegemiz vardı ama zannediyorum birkaç ilin üye sayısı fazla olunca, onlardan 4 delegesi olanlar vardı.
Genel merkezimizin has heyetinde bulunan, kadın kolları gibi, 95 tane tabii delegemiz var bunların yanında. Yaklaşık 300-335 delege ile gerçekleşti.
Devlet ricalinden Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisinden Yusuf Halaçoğlu beyi gördüm. Diğer bakanlardan ve Başbakan'dan düzeyinde devlet ricalindan katılan olmadı ama , dış temsilciliklerden katılanlar vardı. Diğer Bürokratlardan, Devlet üyelerinden; Başbakanlık baş danışmanı arkadaşımız vardı parti ve ocağımızın üyesi. Dış Türk Ocaklarından temsilciler vardı. Diğer bürokrat arkadaşlardan da olanlar vardı ama isim olarak kimler vardı derseniz göze çarpanlar bunlardı.
Bilecik çalışmalarıd a değerlendirildi. Genel Merkezimiz; Türkiye genelindeki şubelerin çalışma faaliyetlerini gösterir bir kitapçık hazırlamışlar. Bunlarda;Bilecik şubemizin, Bozüyük şubemizin ve taşra şubelerimizin bütün faaliyetlerini içeren konular kitapçık halinde hazırlanmış. Bunlarda şubelerin delegelere kitapçık halinde takdim edildi.
Genel Merkezde tabi bundan sonra aday olan arkadaşlarımızda bundan sonra ki faaliyetlerle ilgili Türk Ocakları Genel Merkezinin çalışmalarının hangi yönde, nasıl olması gerektiğine dair beyanlarını belirttiler. Güzel oldu. Faydalı oldu. İnşallah Milletimiz için, Devletimiz için, Türk Milliyetçiliği için hayırlı, uğurlu olur” dedi.
Kurultay sonrası güven tazeleyerek tekrar Türk Ocakları Genel Başkanlığı'na seçilen Prof.Dr. Mehmet Öz'de “Kurultay sonrasında, 21 Nisan 2014 tarihinde yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında genel başkanlık görevi yeniden şahsıma tevcih ve tevdi edilmiştir. İki yıl önce muhterem Nuri Gürgür büyüğümüzden devraldığım bu bayrağı bugüne kadar elimden geldiğince daha yükseklere çıkarmağa gayret ettim. Yeni dönemde, arkadaşlarımla birlikte, sizlerin ve camiamızın desteği ile Türk Ocağını, kendi kulvarında ve sahasında daha etkili kılmaya çalışacağız.
Büyük bir olgunlukla geçen kurultayımıza, değerli büyüğümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kafalı’nın genel başkan adayı olarak katılması, tarafımızdan yüksek mesuliyet duygusunun ve millete karşı görev şuurunun bir ifadesi olarak saygıyla karşılanmıştır. Kendisine kurultay sürecine yaptığı katkıdan dolayı şükran ve saygılarımı arz ediyorum.
İlk yapacağımız şey, kurultay sürecinde dile getirilen tenkitleri ve görüşleri dikkatle incelemek, Türk Ocakları ülküsü ve tüzüğü doğrultusunda değerlendirmektir. Genel Merkez yönetimi olarak, kurultay süreci boyunca pek çok hakarete maruz kalmamıza, yalan ve çarpıtmalara muhatap olmamıza rağmen bunlara cevap vermedik. Kurultay salonunda da iki üç delegenin sınırları zorlayan hakaretamiz ve gerçeklerle alakasız beyanlarına dahi müsamahakâr bir yaklaşımla cevap verdik. Çünkü bizler için aslolan, kamuoyu karşısında Türklüğün yıkılmaz kalesi Ocak camiasının birlik ve bütünlüğünü sergilemekti.
Önümüzdeki dönemde genel merkez ve şubeler olarak, her türlü nifak sokma girişimlerine karşı çok daha yakın ve sıkı bir işbirliği ile, bazılarının kasten bizi sürüklediği içe dönük tartışmalarla uğraşmak yerine, Türkiye’nin ve Türk dünyasının temel meselelerine eğilen bir faaliyet içinde olacağız.
Kurultayın büyük bir olgunluk içinde geçmesinde emeği geçen, Divan başkanı, MHP davasının efsane baş avukatı Şerafettin Yılmaz büyüğümüze, divan üyelerine, Genel merkez görevlilerine, delegelerimize, şubelerden gelen gençlerimize ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Ödül alan değerli dostlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Nihayet, ömrünü Türk milliyetçiliği davasına ve Türk Ocaklarına adayan, 16 yıl süreyle genel başkanlık yapan ve halen ATO meclis başkanlığı görevini sürdüren değerli büyüğümüz muhterem Nuri Gürgür beyefendiye, bütün hizmetlerinden ve bu kurultayın gerçekleşmesine sağladığı büyük katkıdan dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.