BİSİAD SEÇİMİNİ YAPTI

BİSİAD SEÇİMİNİ YAPTI

Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) 3.Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Tek liste ile girilen seçimde Yusuf Subaşı tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) 3.Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Genel Kurul, 12.12.12'de Subaşı Rastaurant'ta saat 18.00'de başladı. Genel Kurul'a Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu Başkanı (MARİFED) Ahmet Ciğer, Bank Asya Bölge Müdürü Sedat Doğan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü ve çok sayıda sanayici ile işadamı katıldı. Ardından konuşmalar gerçekleşti. Konuşmalardan sonra ise Genel Kurul başladı. Divanın oluşturulmasının ardından seçim gerçekleşti. Tek liste ile girilen seçimde Yusuf Subaşı tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

İlk konuşma Subaşı'ndan

Genel Kurul'da ilk konuşan isim BİSİAD Başkanı Yusuf Subaşı oldu. Subaşı, BİSİAD olarak yaptıklarından bahsetti. Bilecik'e dışarıdan çok fazla yatırım gelmese bile mevcut işletmelerin büyümeye giderek Bilecik'in vasıfsız ve kalifiye elemen bulmakta zorluk çektiğini belirtti. Bilecik'te yapılan ve yapımı devam eden projelerin kente değer katacağının altını çizen Subaşı, 3.Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcıların dikkatini çekeceğine inandığını söyledi. Subaşı, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na iletilen okul isteğinden de bahsetti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Azmi Özcan'ın okulun yapılması halinde içinin doldurulması isteğini işadamlarına iletmek istediğini ifade etti.

"Kendimizi geliştirmek istiyoruz"

Yusuf Subaşı'nın ardınan MARİFED tanıtım filmi izlendi. Ardından Genel Kurul'a sponsorluk yapan Bank Asya Bölge Müdürü Sedat Doğan kürsüye geldi. Doğan, Bank Asya'nın Bilecik için geç kaldığını ancak telafisinin mümkün olduğunu söyledi. Ülke genelindeki çalışmalarını anlattı. Sanayicilere ve işadamlarına yakın olmak istediklerini belirterek "Bilecikliler ile kendimizi geliştirmek istiyoruz"dedi.

MARİFED Başkanı Genel Kurul'da

Bank Asya Bölge Müdürü Sedat Doğan'ın ardından kürsüye MARİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer geldi. Ciğer, ülke ekonomisindeki gelişmelerden bahsetti. 2001 krizinin ardından bugün gelinen noktada büyük farklılıklar olduğunu belirtti. Dünyadaki küresel gelişmelerle ülke ekonomisindeki değişmelerin paralelliğini anlattı. Türkiye'nin Kasım ayı sonunda ihracat yapan ülkeler sıralamasında ilk 5 ülke arasında olduğuna dikkat çekti. TUSCON çalışmalarını anlatan Ciğer, TUSCON ile birlikte dış ticaret köprüsü programlarının yapılmasına devam edileceğini kaydetti. Bilecik' ilk geldiği gün ile bugün arasındaki gelişmeleri dile getiren Ciğer, Bilecik'in ulaşım ağının genişlediğini gördüğünü ve bu genişlemeyle sanayideki hareketliliğin artacağını belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.