BİZDEN HATIRLATMASI

BİZDEN HATIRLATMASI

Cumhuriyet Halk Partisi yıllar sonra İYİ Parti’nin desteği ile Belediye Başkanlığını kazandı. İYİ Parti taraftarları bu işten memnun mu? Hiç sanmıyorum. Belediye Başkanı Semih Şahin’in, gerek kendi partisi ve gerekse İYİ Parti’nin bir türlü hazmedemediği İstanbul’dan danışman getirmesi kamuoyu tarafından hiç de hoş karşılanmıyor. Ruhsat alımlarında karşılaşılan güçlükler bir gün gün yüzüne çıktığında her iki parti de halka hesap vermekte zaafiyet yaşayacağı bir gerçek.

Semih Şahin ve ekibi seçildiği günden bu yana bir buçuk yıla yakın zaman geçmesine rağmen bırakın mühim bir icraat yapmasını, dişe dokunur proje bile açıklayamadı. CHP’den bir dönem bile Belediye Başkanlığı yapan Akın Olcay’ın yaptığı Kültür Sitesini yıktı park olarak kullanılan alan ile birleştirerek tekrar yeni park alanı oluşturmak istiyor. Yapılmasına karşı değilim, ilimizin buna benzer daha başka park yerleri olmasını isteyenlerdenim.

Selim Yağcı, eski belediye başkanlığı binasını yıktı. Kayı Plaza’yı yapmaya kalktığında CHP belediye binasının yıkılmasına karşı çıktı ve belediyeyi mahkemeye verdi. Çünkü o binayı CHP’li Belediye Başkanı Necati Önen yapmıştı. Kültür sitesini de CHP’li Belediye Başkanı Akın Olcay yaptırdı, CHP’li Semih Şahin yıktırdı. Bakalım CHP yine mahkemeye koşacak mı?

Şuan milletvekili geçen dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı eski Belediye Başkanlığı binasıyla park alanını birleştirerek proje yapmak istedi. Şuanki parkın vakfedilen arazi olması dolayısıyla Vakıflar İdaresi izin vermediğinden muvaffak olamadı. Vakfedenler hangi şartları koydular bilmiyorum. Bildiğim Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü, Bilecik Belediye Başkanlığına bir yazı gönderdiğini Belediyeden birinin bana gönderilen bir iletiden öğrendim.

vakiflar-yazi.jpg

Bölge Müdürlüğü olayı mahkemeye taşıdığını bildiriyor, taşınmaz üzerinde (mahkeme belediye aleyhine çıkarsa) kamu zararının belediye aleyhine olacağını belirtiliyor.

Yukarıda söylediğim gibi parkın yapılmasına karşı değilim. Sonuçta mahkeme kararı beklenmeden yapılan çalışmalar aleyhe döndüğünde belediyeyi zarara uğratılmasını da isteyen değilim. Belediye bin düşünüp bir karar vermeli, aksi halde mahkeme sonucunu beklemeden çalışma yapılır da tazminat ödeme, yapılanların yıkılması gibi durumlarla karşılaşılırsa sorumlulardan hesap ödetilmeli.

Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra akıl vermenin faydası yok.

Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum