‘BORCU ÖDERİZ, 10 KATI DA İŞ YAPARIZ!’

‘BORCU ÖDERİZ, 10 KATI DA İŞ YAPARIZ!’

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediyenin mali durumuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Semih Şahin, basın mensuplarını makamında ağırladığı toplantıda, belediyeyi 72 milyon 600 bin 320 TL borçla devraldığını belirterek, “Daha devam eden davalar var bunlarda geldiğinde tahminim minimum 80 milyon TL gibi bir borç oluşacak” dedi.

Başkan Şahin, bazı ihale ve işlerle ilgili örnekler vererek, “Biz bu borçları öderiz hem de onların yaptığı işlerin on katını yaparız” diye konuştu.

‘ÖZEL İDARE’NİN 8 YIL SONRA MI AKLI BAŞINA GELİYOR?’

Bilecik Belediyesi’nin aldığı emlak vergilerinden Özel İdare Kültür ve Tabiat Varlıkları’na ödenen yüzde 10’luk payın 8 yıldır ödenmediğini söyleyen Semih Şahin, bu durumdan yaklaşık 3 milyonluk bir borcun ortaya çıktığını ifade etti. Başkan Şahin, kendisi göreve geldikten sonra Özel İdare’nin bu parayı istemesinin manidar olduğuna dikkat çekerek, “8 yıldır belediyeden hakkını talep etmeyen İl Özel İdare’nin 8 yıl sonra nasıl aklı başına geliyor da haklarını ister hale geliyor. Bu da ilginç değil mi?” şeklinde konuştu.

‘ÇÖP DEDİĞİN YERİN ÜSTÜNE YAPTIĞIN İŞE NE DENİR?’

Semih Şahin, açıklamasının devamında çok tartışılacak bir konuyu daha gündeme taşıdı. Bilecik Devlet Hastanesi önündeki üst geçide belediye tarafından ‘Kullanılamaz’ raporu verildiğini ancak bu üst geçide süsleme çalışması yapılması için yaklaşık 1 milyon TL’lik ihale yapıldığını öne sürdü. Şahin, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Buradan yola çıkarak diğer dosyaların ne kadar vahim olabileceğini öngörebilirsiniz. Hastanemizin önündeki üst geçidin bizim belediyemiz tarafından ‘Taşıyıcı unsurlarını yitirmiştir’ diye raporu var. Buraya seçimden hemen önce ihale edilerek o geçidin süslenmesi işi verilmiş. İhale bedeli 800 bin+KDV ve yarısı ön ödemeli. Yani çürük olan bir yer ihale ediliyor ve ihaleyi alan adam aynı gün paranın yarısını alma hakkı kazanıyor. Biz bu işi inceledik çok özel bir ihale metodu ile alınıyor. Ortalama 1 milyonluk iş diyelim, 500 bini baştan 500 bini iş bitiminde ödeniyor. Ben bu işi araştırtıyorum, Türkiye’de bu işi yapan ajans tipi yerlerle görüşüyoruz teklif alıyoruz ve aldığım fiyat bu iş için 140 bin TL. Bu bir tane örnek. Kendinin çöp dediğin bir yerin üstüne yaptığın işe ne denir? Zaman ilerledikçe bu ilave şeyler geldikçe ben merak edilen tüm dosyaları tek tek size açıklayacağım” diye konuştu.

‘BORÇLARI ÖDEYECEĞİZ AMA İHMALİ OLANLARDAN DA HESAP SORACAĞIZ’

Yapılan iş ve işlemlerde ihmali olanlara yönelik geriye dönük hukuksal süreç başlatacağını duyuran Semih Şahin, açıklamasına şu sözlerle son verdi:

“Bu borçlar bizim borçlarımız. Anaparalar tamam ama zamanında ödenmediği için kamu zararına yol açmışlar. Bunlarla ilgili geriye dönük ilgili kişileri mahkemeye verip vatandaşın hakkını talep edeceğiz. Burada görevi kötüye kullanma, ihmal söz konusu. Bu borç oldu da battık diye bir şey yok. Bizler Osmanlı’dan kalan borçları Cumhuriyet tarihinde ödeyip şerefli kalmış bir neslin devamıyız. Biz bu borçları ödeyeceğiz ama ihmali olanların hepsine hesap soracağız.

‘ŞEHİRDE YAPILMIŞ İKİ UNSUR VAR’

Vatandaşlar merak ediyor bu kadar borçlanılmış ve sözüm ona hükümette onlardan olduğu için bir sürü kaynak almışlar ve ne yapılmış? Şehirde hiçbir şey olmamış, şehirde olmuş iki unsur var birisi Bien Seramik’in yaptığı Bilim Evi diğeri Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı kongre merkezi. Başka yapılan hiçbir şey yok. Bizim değerleri yerlerimizin hepsi satılmış.  İhalelere dosyalara çok fazla girmek istemiyorum. Benim derdim Bilecik’in bu tür şeylerle değil güzel şeylerle konuşulması.

‘HERKES OLDUĞU YERİ BİLECEK’

Hizmettir, gönül işidir falan diye laflar etmesinler, tamamı bu örnek verdiğim dosya gibi işler. O yüzden herkes olduğu yeri bilecek ona göre davranacak. Bizde işimize bakacağız. Biz bu borçları öderiz hem de onların yaptığı işlerin on katını yaparız.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum