BÖYLE OLUR KAYI'LARIN AŞURESİ

BÖYLE OLUR KAYI'LARIN AŞURESİ

Osmanlıdan günümüze kadar gelen ve Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi olan Aşure tatlısı, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde geleneklerine aslına uygun bir şekilde yaşatılırken, aşurenin üzerine Kayı Boyu'nun simgesi narla süslendi. 

boyle-olur-kayilarin-asuresi2.jpg

Bilecik Belediyesi tarafından kentte kazandıran Yaşayan Şehir Müzesi çalışmaları bu sefer farklı bir çalışmaya imza atarak, gelen misafirlerine müzenin bahçesinde aşure yaptılar. Sabahın erken saatlerinde odun ateşinin üzerine konan kazanda pişen aşure için yaklaşık 3 saatlik bir uğraşıldı. Aşurenin üzerinde Bilecik'in Söğüt ilçesinde yurt tutan Kayı Boyu'nun simgesi narla süslendi.

Yaklaşık 500 kişilik yapılan aşure konuklara ikram edilirken, ziyaretçiler Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

boyle-olur-kayilarin-asuresi3.jpg

Öte yandan, Yaşayan Şehir Müzesi şehrin Osmanlı dönemini anlatan ayrıca yakın tarihin sosyal, kültürel gelenek ve göreneklerini kapsayan son yüz yıllık tarihini, bugüne ve gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bir eser olarak biliniyor.

boyle-olur-kayilarin-asuresi4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum