BOZGİED, BULUŞ FUARINI ELEŞTİRDİ

BOZGİED, BULUŞ FUARINI ELEŞTİRDİ

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİED) Başkanı Celali Yılmaz, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dünya Buluş Fuarı'nın sona ermesinin ardından fuara ilişkin eleştirilerde bulundu. Celali Yılmaz, fuara gerekli desteğin sağlanmadığını ve ilgi gösterilmediğini ifade ederek, bir dizi tavsiyelerde bulundu.

Yılmaz ayrıca dernek olarak bu fuarı düzenlemeye talip olduklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl eğer katılan ülke sayısı 50'yi geçmeyecek ve stant sayısı 500'ü bulmayacaksa Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak bizler bu fuarı düzenlemeye talibiz" ifadelerini kullandı.

BOZGİED Başkanı Celali Yılmaz, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Dünyanın buluşçularının buluşamadığı “Dünya Buluş Fuarı” 2 yıldır Mart ayında düzenleniyordu. Bu yıl Eylül’e alınan Dünya Buluş Fuarı’nın üçüncüsü de sona erdi. İlkine ziyaretçi olarak katılmış, ilk olmasından dolayı eleştirel bakmamıştım. Dikkatimi çeken TÜBİTAK standının boş olması idi. Bu yıl fuarı alıcı gözle inceledim. Çünkü şu günlerde, ülke olarak teknolojik Kurtuluş Savaşı'na ihtiyacımız olduğunu daha çok anladık. Ülke sayısı çok az ama stand ve ziyaretçi sayısı da azdı. Ve eksikleri gördükçe çok üzüldüm. Dost acı söyler. Biraz zülfü yare dokunalım; Bu fuarı düzenleyen kurum ve kuruluşlar yeterince önem vermiyor, hatta bakanlıkların bile önemsemediği kanaatindeyim. 

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak hemen hemen her yıl sıfır bütçeyle düzenlediğimiz “Bölge Mucitler Sergisi”nde bile 75 stand ve 1500 ziyaretçi olduğunu düşününce bu fuara gereken önemin verilmediğini düşünmemek olmazdı. Gençlerimizi heveslendirmek adına Milli Eğitim Müdürlüklerince bu fuara öğrenciler taşınmalıdır. Hatta üniversiteler de buna paydaş yapılabilir. Yine yabancı temsilcilere tercüman verilebilir ve ziyaretçilere tercümanlar vasıtasıyla buluşlar anlatılabilir. Gelecek misafirlerin masrafları bir günlüğüne bile olsa karşılanarak fuardan sonra İstanbul bile gezdirilebilir. Gönlüm istiyor ki Güney Kore'nin yaptığı atılımı biz de yapalım. Bunun içinde buluş adamları merkezi adı altında tesisler inşa edelim ve buluş yapanlara ödüller verelim. Arge desteklerinin takibini yapalım ve üniversiteleri bu bağlamda harekete geçirelim. Patent sayılarını irdeleyelim. Buluş yapmak ve bunları belgelemek için patent almanın önemi üzerinde Türkiye genelinde tüm okullarımıza kapsayacak şekilde konferanslar, seminerler ve hatta yarışmalar düzenlenmelidir.

Önümüzdeki yıl eğer katılan ülke sayısı 50'yi geçmeyecek ve stant sayısı 500'ü bulmayacaksa Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak bizler bu fuarı düzenlemeye talibiz. Eğer bizi ciddiye almazsanız TOBB’a bağlı odalarla bir konsensüs yoluna da gidilebilir. Bu fuarın kıymetini bilelim ve televizyonlarda, basında günler ve aylar öncesinden kampanya başlatalım. Hatta yurtdışında da duyuralım. Yabancı ziyaretçilerde gelebilsinler. Seminerler ve konferanslar yoluyla insanımıza anlatalım. Ziyaretçi ve stant sayısı arttıkça itibar da artacaktır. İlki yapılmasına rağmen amatör ruhla düzenlenen Teknofest harikaydı. Gençlik merkezleri harekete geçirilmişti. Bizler dernek olarak 2016 yılında teknolojik Kurtuluş Savaşı'na var mısınız demiştik. Bu amaçla bölge mucitler sergilerimizi her yıl daha fazla ilin katılımı ile büyütüyoruz. Hedefimiz şimdilik Türkiye'miz. Neticede bu fuar daha ciddi düzenlensin istiyoruz. Olmaz ise bizler bu işe sonuna kadar talibiz” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.