BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Bozüyük Belediyesi, Bozüyüklü seyyar satıcı Hasan Tunç'un iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Hatırlanacağı üzere, Bozüyük'te, 35 yıldır meydanlarda seyyar satıcılık yaparak ailesini geçindiren vatandaş, ekmek teknesinin belediye yetkilileri tarafından içindeki malzemeler ile birlikte elinden alındığını iddia etmiş ve belediyeyi partizanlıkla suçlamıştı.

Gelinen süreçte, Bozüyük Belediyesi'nce konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Hasan Tunç'un ticari faaliyetinin durdurulmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Basında ismi geçen Hasan Tunç, ilçemizde seyyar satıcıdır. Önceleri hal bölgesinde seyyar tezgahı ile faaliyet göstermiştir. Faaliyet gösterdiği hal bölgesi için geçtiğimiz yıllar içerisinde yeni imar yapılanması ve planlaması kapsamında yıkım kararı çıkmış, buradaki bütün esnaf o bölgeyi boşaltıp yeni yerlerine taşınmıştır. Mevzu bahis “Hal Bölgesi” belediyemize ait olup çizdirilen avam projeyle yer altı otoparkı üstü kent meydanı olacak şekilde çalışmalara başlanacaktır. Bu gelişmeler sonucunda geçtiğimiz aylarda Hasan Tunç’un maddi, manevi hatta sağlık durumu da göz önünde bulundurularak, Kasımpaşa Cami yanında bulunan belediyemize ait 4 adet seyyar satıcı ve ayakkabı boyacısı kulübelerinden boş olan bir tanesinde ürün satmasına, “bedelsiz olarak” imkan tanınmıştır. Fakat orada da yıllardır faaliyet gösteren 2 ayakkabı boyacısı ve halkında şikayetleri üzerine Zabıta Birimlerimiz kendisine önce sözlü, tekrarında yazılı uyarılarda bulunmuştur. Maalesef kendisi bu ikaz ve uyarılara rağmen amaç dışı faaliyetlerine devam etmiş, Zabıta memurlarına ve hatta Başkan sekreterine sözlü muhalefet ve fevri fiillerde bulunmuştur. Daha da ileri gidip, siyasi görüşünü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın’da adını kullanarak, ajitasyon ile kamuoyu yaratmaya çalışmaktadır. Yönetim olarak Kasımpaşa Cami yanındaki 4 seyyar kulübeden 2 tanesini Kapalı pazar Bölgesi’ne nakletmeyi uygun gördük. Hasan Bey’in kulübesi de bu bölgeye giden 2 kulübeden bir tanesidir. Kendisinin ticari faaliyetini durdurmadığımız gibi, siyasi görüşüne de müdahalemiz söz konusu değildir. Belediye kanun ve yönetmeliklerle yönetilir; mevzuat ve kurallar herkes için aynı, her vatandaş eşit, her siyasi görüşe saygımız sonsuzdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 7397 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum