BOZÜYÜK BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA;"İDDİALAR ASILSIZDIR"

BOZÜYÜK BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA;"İDDİALAR ASILSIZDIR"

Bozüyük Belediye Başkanlığı, Millet İttifakı CHP Bozüyük Belediye Başkanı Adayı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun ‘Akpınar Mahalle Konağı’nın Parası Ödenmedi’ iddiasına cevap verdi. Bozüyük Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu tamamen asılsız bir iddiadır” denildi.

M. Talat Bakkalcıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü Bozüyük’te gerçekleşen mitingde; Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleşen Akpınar Mahalle Konağı’nın parasının ödenmediğini iddia etmişti. Bakkalcıoğlu, “O konağın parasını ödememiş. Bir belediye başkanın parasını ödemediği konağı açmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Bakkalcıoğlu’nun bu konuşması üzerine Bozüyük Belediyesi’nden cevap geldi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

CHP Belediye Başkanı adayı M. Talat Bakkalcıoğlu, 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirdiği seçim propagandasında Akpınar Mahalle konağı üzerinden belediyemizi hedef göstermiştir. Yaptığı açıklamada, "O konağın parasını ödememiş bir Belediye Başkanı'nın parasını ödemediği bir konağı da açmaya hakkı yoktur" ifadelerini kullanmıştır. Bahsi geçen konak ile ilgili olarak yapılan yanlış bilgilendirme ve konak açılışımızın seçim malzemesi olarak kullanılmaya çalışılması karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir açıklamada bulunma zorunluluğumuz hasıl olmuştur. 

Akpınar Mahalle konağının yapım bedeli olarak kesilen toplam fatura tutarı 1.973.000.00 TL'dir. Bu paranın 72.000.00 TL'si teminat bedelidir. Belediyemizce bugüne kadar ödenmiş olan tutar 1.812.000.00 TL olup sadece 89.000 TL borcumuz kalmıştır. Yani Akpınar Mahalle Konağı'nın parasının % 95'i ödenmiş durumdadır. Belediyemizin Akpınar Mahalle Konağı'nın parasını ödemediği ve geç ödediği gibi bir algı oluşturulmaya çalışılsa da bu tamamen asılsız bir iddiadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum