BOZÜYÜK BÖYLE AÇILIŞ GÖRMEDİ..
Bozüyük böyle açılış görmedi
İsmet CEP
Bozüyük şehirler arası otobüs terminali binlerce kişinin katıldığı görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek görüntülere sahne olan açılışta Başkan V. Fatih Bakıcı, yaklaşık 10 bin kişiye hitap ederken yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatarak adeta şov yaptı. Açılış töreninde sevilen sanatçı Ferhat Göçer’de sahne alarak tüm şarkılarını Bozüyük’lü hayranları için söyledi.
Bozüyük’te 20 yıldır yapılması beklenen, ilçe halkının en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ve Bozüyük Belediyesi’nin en önemli ve en büyük yatırım projeleri arasında yer alan Şehirler Arası Otobüs Terminali binlerce kişinin katılımıyla hizmete girdi. Otogarın açılış törenine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Milletvekili Dr Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan V. Bakıcı görevde bulunduğu süre içerisinde yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi vererek önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı projelerini açıkladı. Başkan V. Bakıcı konuşmasında “Size olan sevgimiz, Bozüyük’e olan sevgimiz ve Hizmet aşkımız ile 1 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz projelerle 15 yıldır yapılamayanları yaparak ilçemize önemli bir ivme kazandırdık. İlçemizin geçmişten gelen pek çok sorununa el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacını da başlattığımız projelerle giderdik. Hamdolsun sizlerde çalışmalarımızı ziyadesiyle gördünüz ve bizlere kucak açtınız, sevginizi gösterdiniz, sağolun, varolun. Bizlerde bunun için sizlere içtenlikle teşekkür ediyor, sizlerin bu sevginize ve ilginize layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Çok şükür ki bu gün ilçemizin en büyük hasretlerinden birine son veriyoruz. Uzun yıllar ihtiyacımızı karşılayabilecek, hem işlevsel hem estetik bir şekilde projelendirdiğimiz, modern otogarımızı tamamlamış ve açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.
"Boş vaadlerde bulunmuyoruz"
“Siz bize güvendiğiniz ve inandığınız sürece bizim Bozüyük’e yapamayacağımız hiçbir hizmet yoktur” diyen Başkan V. Bakıcı otogar hakkında bilgi verdi. Göreve geldiğinde hedeflerinin büyük olduğunu, her alanda büyük çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyen Başkan V. Bakıcı, “Bozüyük Belediyesini devraldığımız zaman, 1 sene önce belediyemizin yaklaşık olarak 24 milyon Tl eski parayla 24 trilyon borcu vardı. Biz Bozüyük’ümüze 15 aydır 15 trilyonu geçkin yatırımlarda bulunduk. Ve bugün açılışını yaptığımız terminalimizde bu yatırımların içindedir. Ama biz daha büyük yatırımlara imza atmalıyız ve belediyemize her zaman kazandırmalıyız dedik. 24 trilyonluk borcun 6 trilyonunu daha ödedik 18 trilyona düşürdük ve kasamızda bugün 2 milyonu geçkin paramız bulunmakta. Allaha şükür birilerinin dediği gibi biz boş vaadlerde bulunmuyoruz” diyerek gelecek dönemde gerçekleştirmek istediği yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuşması zaman zaman tezahüratlarla kesilen Başkan V. Bakıcı’nın projeleri de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
"Bu yatırımlar Bozüyük için tadımlık eserler"
Başkan V. Bakıcı’nın ardından konuşan Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz ise “halka hizmet hakka hizmettir. Allaha şükür Bilecik'imizde, Türkiye'mizde sorun olarak ne gözüküyorsa onun üzerine gittik. Sağlıktan eğitime, kültürden tarihi eserlerimize sahip çıkmaktan diğer alanlara kadar her alana milyarlarca yatırım yaptık. Bugün burada çok kısa sürede yapımı tamamlanan ve ben bildim bileli konuşulan ama bir türlü yapılamayan otogar açılışında bir aradayız. Burada bir müjde daha veriyoruz, Belediye Başkanımız söyledi, nereye gidecekseniz isterseniz buyurun gelin otogarımızdan binin, isterseniz bir kilometre ilerde hızlı trenimize binin. İstanbul’a bir saatte, Konya’ya ve Çanakkkale’ye ulaşma imkanınız var. Allaha şükür bunlar hayal olan ama gerçekleşen eserler. Bu yapılanlar Bozüyük için tadımlık eserler ve projeler. Önümüzdeki dönem Başkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.
"Otobüs terminalleri o yerin aynasıdır"
Son olarak konuşma yapan Bilecik Vali’si Ahmet Hamdi Nayir’da “Mutlu kavuşmaların hüzünlü ayrılıkların yaşanacağı bu güzel, yeni yapılmış, estetiğiyle insanımıza layık olan otobüs terminalinin açılışında birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bilesiniz bir çok ilin ilçenin otobüs terminali ilçenin bir aynası gibidir. İlçelerimiz şehirlerimiz hakkında oradaki şehirler arası otobüs terminalinden bir fikir elde edilmeye çalışılır, eğer orası düzgünse, temizse oranın gelişmişliğiyle ilgili fikir beyan eder, sıkıntılar yaşanıyorsa olumsuz fikirleriyle oradan ayrılırlar . Hem insanımıza hem de güzel ilçemizden geçen misafirlerimize hizmet edecek olan bu yapıda emeği geçenleri burada sizlerin huzurunda saygıyla selamlıyor,hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların akabinde hayır duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesilerek otogar vatandaşların kullanımına sunuldu. Çoşkulu açılışın ardından ise sevilen sanatçı Ferhat Göçersahne aldı. Sevilen tüm şarkılarını Bozüyüklü hayranları için söyleyen Göçersevenlerine unutulmaz bir gün yaşattı. Konserin son bölümünde ise Başkan V. Bakıcıbu güzel konser için Göçer’e teşekkür ederek günün anısın çiçek ve seramik tabak hediye etti.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.