BOZÜYÜK FEN LİSESİ'NDEN BİR BAŞARI DAHA

BOZÜYÜK FEN LİSESİ'NDEN BİR BAŞARI DAHA

Bozüyük Fen Lisesi 2016 teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı’na sunmuş olduğu projesiyle Erasmus + Programı ana eylem 2 – yenilik ve iyi uygulama değişimi için işbirliği programı altında yer alan stratejik ortaklıklar kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe desteğini almaya hak kazandı.

Teachers Out, Learners In (TOLI)” – (Öğretmenler Out, Öğrenciler In) adlı AB projesi teklifinin en az iki bağımsız dış uzman tarafından yapılan içerik değerlendirilmesi sonucu kabul edildiği ve Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe desteğini almaya uygun görüldüğü belirtildi.

. Bozüyük Fen Lisesi daha önce 2014 ve 2015 yıllarında da Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi alarak iki yıl üst üste ödüllendirilen Fen Lisesi bu yıl da hibe desteği alarak büyük bir başarıya imza attı. Portekiz, İtalya, Romanya ve Estonya’dan okulların ortak olarak yer aldığı proje Bozüyük Fen Lisesinin koordinatörlüğünde 1 Kasım 2016-31 Ekim 2018 Yılları arasında gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında; Öğrenci merkezli eğitim-öğretim uygulamaları; günümüz öğrencilerine hitap eden, onlara öğrenmeyi öğrenme becerisini kazandırmayı amaçlayan proje tabanlı öğrenme, problem tabanlı öğrenme, aktif öğrenme vb. çağın gerektirdiği yenilikçi ve aktif öğrenme yöntem ve tekniklerinin tanıtılması; öğretmen ve öğrencilerin günümüzde değişen rollerinin tanıtılması sağlanacak. Yaratıcılık, öğrenmeyi öğrenme, iletişim, işbirliği yapma, problem çözme, araştırma, bilgiye ulaşma, bilgiyi analiz etme, bilgiyi kullanma, hayat boyu öğrenme vb. anahtar beceriler ve 21. Yüzyıl becerilerinin tanıtılarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Web 2.0/Web 3.0 uygulamalarının tanıtılarak dijital becerilerin geliştirilmesi ve FATİH Projesi kapsamında okullarımızda bulunan teknolojik altyapının etkin kullanımının ve verimliliğinin artırılması hedefleniyor. EBA gibi online içerik sunan çeşitli eğitim öğretim kaynaklarının tanıtılması vb. konularda çalışmalar yapılacak.

Projenin en önemli amaçlarından biri öğrenci merkezli, yenilikçi eğitim öğretim uygulamalarının tanıtımı ve yaygınlaştırılması olan proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların ve elde edilen proje çıktılarının projenin hedef kitlesi olan tüm paydaşlarla (eğitimciler, öğrenciler ve öğrenci velileri) paylaşılacağı belirtiliyor.

Ayrıca, projenin eğitime ve öğretime yeni bir bakış açısı ve boyut kazandırarak içinde bulunduğumuz değişim, gelişim, yenilik, teknoloji ve dijital çağının gerektirdiği yeterliliklerin ve becerilerin öğrencilerimize kazandırılması bakımından çok önemli katkılar sunması bekleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Fen Lisesi okul müdürü Evren Canyılmaz’ı ve projeyi hazırlayan öğretmenleri ziyaret ederek başarılarından dolayı tebrik etti. Başarılarının devamını dileyerek okul müdürü Canyılmaz ve öğretmenleri ödüllendirdi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 3673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.