BOZÜYÜK TSO, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLETTİ

BOZÜYÜK TSO, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLETTİ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgemizin sorunları ve çözüm önerileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletildi.

Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenmesi planlanan "IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası" çalışmalarında kullanılmak üzere Bölgemizi ilgilendiren Ticaret ve Sanayinin önündeki engellerin tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin iletilmesi talep edilmişti.

Konu hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, bölge sorun ve çözüm önerilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletildiğini söyledi.

Levent açıklamasında, “Milletvekillerimiz, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, oda yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarının başkanlıkları, organize sanayi bölge müdürlüğü, üyelerimiz ve paydaşlarımızdan gelen öneriler TOBB ile paylaşılmıştır. Paylaştığımız rapor ana başlıklar ile verilen konular yakın zamanda TOBB ev sahipliğinde düzenlenecek IX. Ticaret ve Sanayi Şurasında detayları ile ülke kamuoyuna ve ilgililere sunulacaktır.

“Üyelerimize düşük faizli kredi”

Çözüm önerisi olarak Esnaf Sanatkarlar Odası gibi Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine de Devlet tarafından kredi verilmesi için alt yapının oluşturulması. KOSGEB ve diğer Devlet Kurumları'nın kredi ve destekler konusunda ticaret odası üyelerine özel destek paketlerinin hazırlanması

“Lojistik merkez çalışmasının biran önce tamamlanması”

İlçemiz Bozüyük Eskişehir karayolu üzerinde çalışmaları devam eden Lojistik Köy Projesinin biran önce tamamlanarak faaliyete geçirilmesi önemlidir. Özellikle seramik sektörü başta olmak üzere anılan ürünlerin imalatı sırasında hammadde sevkiyatları ve yine mamul ürünlerin özellikle yurt dışı piyasalara hızla ve ekonomik şekilde ulaştırılmasında Demiryolu Taşımacılığı bölgemizde faaliyet gösteren başta büyük ölçekli firmalar olmak üzere tüm imalatçı firmalarımıza çok büyük zaman, nakliye, maliyet avantajı sağlayacaktır.

“Bölgemizde Gümrük Müdürlüğünün açılması”

Bozüyük özelinde 2012 yıl sonu itibariyle yaklaşık 450.000.000 $ ve Bilecik Genelinde ise yaklaşık toplamda 1.100.000.000. $ lık bir İhracat Potansiyeli mevcuttur. Bu tespitlerden hareketle 2017 yılında işletmeye alınması planlanan Bozüyük Lojistik Merkez Projesi ile birlikte Bilecik ve Kütahya gibi bizlere yakın bölgelerde dağınık halde ihracat ağırlıklı üretim yapan firmalara da hizmet verebilecek Bozüyük Gümrük Müdürlüğü açılması gerekmektedir.

“Yatırım teşviklerinin bölgemiz ve gerekirse sektörler bazında ele alınması ve hayata geçirilmesi”

Bölgemiz Teşvik Uygulamaları konusunda 3. Bölgede yer almaktadır. Yatırımcılara Gerek Organize Sanayi Bölgesi gerekse de diğer yatırım alanları için daha fazla sektörde, daha uygun ve etkin teşvik uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

“OSB merkezli mesleki ve teknik eğitim merkezlerinin açılması”

Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerinin Açılması Organize sanayi bölgelerinde bulunan işletmelerin ihtiyaçlarına göre eğitim verilmesi ve eğitim merkezlerinden mezun olanların direk işletmelere yerleştirilmelerinin sağlanması. Özel sektör işletmelerinin özel meslekî ve teknik eğitim liseleri açmaları için teşvik edilmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.