BOZÜYÜK'E GÜZEL BİR PARK DAHA

BOZÜYÜK'E GÜZEL BİR PARK DAHA

Bozüyük Belediyesi tarafından Yenidoğan Mahallesi'ne yapılan Sultan Abdulhamit Han Parkı'nın açılışı yapıldı.

Açılışı yapılan Sultan Abdülhamit Han Parkı'nda; 9500 metrekarelik alanda, üzerinde şelale görünümlü, fıskiyeli süs havuzu, kafeterya, çocuk oyun alanı, park çevresinde yürüyüş, koşu ve fitness aletlerinin bulunduğu alanlar, yeşil alan düzenlemeleri, piknik alanları, kamelya ve oturma bankları, otopark ve güvenlik kabini bulunurken tam bir kompleks yapı olarak mahalle sakinlerine hizmet verecek.

dsc_0395.jpg

5 Haziran Salı günü yapılan açılış töreni öncesinde konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı 'Bizim tek amacımız hizmet' diyerek yola çıktıklarını ifade ederek: 'Durup dinlenmeden çalışarak ilklerin belediyesi olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Millet neyi arzu ediyorsa o yerine getirilmelidir.” Çalışmalarımıza şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin istekleri doğrultusunda yön vermeye devam edeceğiz.' dedi. 

Başkan Bakıcı şöyle konuştu: 'Hepinizin bildiği üzere teröre şehit verdiğimiz Hakkari Yüksekova da görev yapan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir’i geçtiğimiz Cuma günü binlerce hemşehrimizin katılımı ile son yolculuğuna uğurladık. Şehidimizin ailesinin acısını bizlerde derinden hissediyoruz. Bizler o mübarek şehitlerimiz sayesinde rahatça nefes alabiliyor, rahatça dolaşabiliyor, özgürce yaşayabiliyoruz. Kahraman şehidimizin ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Acılı ailesine de tekrar Allah’tan sabırlar diliyorum.

dsc_0416.jpg
Bu gün Yenidoğan Mahallemizde yapımını tamamladığımız, mahalle sakinlerimizin büyük bir heyecanla ve arzuyla beklediği Sultan Abdülhamid Han Parkı’mızın açılış töreninde bir araya geldik. 
'5 YILDA FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK'
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Yunus gibi yangın, Mevlana gibi dertli, Hacı Bektaş gibi vakur olmadan bu millete hizmet edilemez” diyor. Sevgi ile yapılan her iş başarılı olur. Sevgisiz yapılan her iş ise her zaman eksik ya da başarısızdır. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren içimizdeki hizmet aşkı ve Bozüyük sevgisi ile bıkmadan, yorulmadan, ‘daima hizmet’ diyerek mesai mefhumu gözetmeden çalıştık. 5 yılda ilçemize kazandırdığımız 100’ü aşkın eserle farkımızı da ortaya koyduk.

dsc_0403.jpg
Daha dün gibi hatırlıyorum. 31 Mayıs 2014’te İlk mahalle konağımızın (Yenidoğan mah. Konağı; maliyet 650 bin tl) açılışını sizlerle birlikte mahallemizde yapmıştık. Yaklaşık çeyrek asırdır (20 yıldır) yapılmasını beklediğimiz ve hep vaatlerde kalan otogarımızı 10 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik. Metristepe Kültür Merkezi, Şehir Müzesi ve Arşivi, 15 Temmuz Şehitleri Parkı 1. Ve 2. Kısım, Fatih Sultan Mehmet Parkı, Osmangazi Parkı, Sevgi Yolu, Seyir Terası, Türbin Mesire Yeri, Şehit Mahmut Ekinay Parkı, 5’i hizmet veren birinin yapımı (Akpınar ) devam eden 6 mahalle konağı, Yeni Nikah Salonu, Aceze Evi, Kent Ormanı, 20 adet klimalı durak, Entegre katı atık tesisi, Yol ve alt yapı çalışmaları, 13 adet Sentetik çim yüzeyli Futbol Sahası, 4 adet Tenis Kortu, 7 okulumuzda çok amaçlı mini spor sahaları, Çanakkale, Bursa, Konya, Bolu ve bu yıl İstanbul kültür turlarımız, Gençlerimiz için düzenlediğimiz Bilecik, Ankara Çanakkale Kültür Turlarımız, Tiyatro ve Çocuk Sinema Günleri, Mahalle İftarları, Yeni Kapalı Pazar derken adeta hizmetten hizmete koşarak kendimizle yarıştık.

34509134_1717222081665068_2259718444888883200_n-(1).jpg
'HER GÜN YENİ PROJELER ÜRETTİK'
Tüm bunların yanı sıra ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ misali hükümetimizle el ele vererek aldığımız hibe destekleri ile kültür merkezimizi, müzemizi, kent ormanımızı ve kapalı pazarımızı hayata geçirirken ilçemizin en önemli kazanımları olarak; Yüksek Hızlı Tren, 724 konutluk Toki 2. Etap, Üniversitemizi, Toki İlkokulu, Şehit Zafer İpek İş Okulu, İmam Hatip Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Arif Nihat Asya İlkokulu’nu ilçemize kazandırdık.  Bizler bu kadar proje, yatırım ve kazanımların ardından ‘şimdilik bu kadar yeter’ demedik, demeyiz. Her gün daha farklı, daha iyi, daha güzel projeler için enerjimizi ve heyecanımızı kaybetmeden çalışarak yeni projeler ürettik.
Akpınar Mahalle Konağımızın yapımı devam ediyor, Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallemiz arasında yapılan üst geçitin TCDD tarafından yapılacak olan bölümü tamamlandı, yolun diğer kısmını biz yapacağız inşallah, Ömerağa Sokakla Şenkal Caddesi alt geçit olarak birbirine bağlayacak olan alt geçit TCDD tarafından yapımında yaşanan aksaklıklar neticesinde yeni proje aşamasına geçildi, yine TCDD tarafından Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivinin bulunduğu Ertuğrul Bey sokakla Celiloğlu Caddesini birbirine bağlayacak üst geçitle ilgili olarak proje çalışmaları tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın desteği ile ilçemize kazandıracağımız 1500 kişilik yeni Kapalı Spor Salonu'nun yapımına başlandı. Hal camii’mizin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yanı sıra yine hükümet destekli projelerimizden 200+50 yatak kapasiteli şu an hizmet veren tüm hastanelerin bir arada olacağı yeni hastanemizin yapımı, önümüzdeki 50 yılımıza hitap edecek Entegre Su Projesi, 4 Eylül mahallemize kazandıracağımız tam bir kompleks yapı olarak hizmet verecek kapalı yüzme havuzu projemiz ve yakında hayata geçireceğimiz Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projemiz ile daha güçlü bir Bozüyük’e inşallah adım adım yaklaşacağız.

34560768_1717222931664983_6288513801373351936_n.jpg
Sultan Abdülhamid Han Parkı’mız 9500 m2 toplam alan, 9 şubat 2016 Başlama tarihi, 5 ağustos 2017 Bitiş Tarihi (240 gün süre), İhale bedeli 2.873.300 tl, 410 bin kamulaştırma bedeli, 20.Ekim 2015 Kamulaştırma işlemlerine başlama tarihi, 40-45 bin proje maliyeti, Yaklaşık olarak 3.5 milyon maliyet ile ilçemize kazandırdık.
Ayrıca Belediyemizin, Fırın, Şehit Mustafa Özdemir Seyir Terası ve Cemalettin Köklü Parkı’nın ardından 4. İşletmemizi Sultan Abdülhamid Han Parkı’mızda açıyoruz. Burada lahmacun ve pide çeşitleri, mantı, kahvaltı ve tatlı konsepti ile diğer işletmelerimizde olduğu gibi mahalle sakinlerimize ve tüm hemşehrilerimize kaliteli hizmeti ekonomik fiyatlarla sunacağız. Ben parkımızın yapımında emeği geçen müteahhit firmamıza ve emeği geçen tüm personelime çok teşekkür etmek istiyorum. 
Önümüzdeki günlerde 8 Haziran 2018 Cuma günü TOKİ Parkı’mızı ve 11 Haziran 2018 Pazartesi günü Şeyh Şamil Parkı’mızın revize çalışmalarının ardından parkımızı yeni görünümüyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ben buradan tüm hemşehrilerimi açılış törenlerimize davet etmek istiyorum.
Açılışlarımızın ardından TOKİ ve Şeyh Şamil Parkı yanında mahalle sakinlerimiz için düzenlediğimiz iftar programlarımız olacak.
Ben şimdiden 10 Haziran Pazar günü idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecenizi kutluyor, ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Yunus Emre’nin dediği gibi “Biz gelmedik dava için, Bizim İşimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik” Parkımız Mahallemize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.
Ne diyor şair, (Mithat Cemal Kuntay) Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarıyla bizler bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Türk milleti can verir ama bu cennet vatandan asla taviz vermez. Canımızdan geçeriz ama toprağımızdan vazgeçmeyiz. Teröristlere karşı mücadelemiz Allah’ın izniyle ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde devam edecek, Kahraman Mehmetçiğimiz bu necip milletin dualarıyla terör koridorunu başlarına yıkacaktır.

34636648_1717241748329768_969761623541547008_n-(1).jpg
'GÜZEL İŞLER; ÇALIŞMAK, ZAMAN VE SABIR İSTER'
Necip Fazıl Kısakürek “Ya AIIah’a baş eğer hiç kimseye eğmezsin, ya da herkese baş eğer hiçbir şeye değmezsin” diyor. İşte bizler de Yüce Allah’tan başkasına baş eğmeyen, onun rızasını kazanmak için, doğruluk ve dürüstlüğü ilke edinerek çalışan insanlarız. Bu konuda Hz. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var. “Alelade otlar iki ay içinde, kırmızı gül ancak bir yılda yetişir” diyor Hz. Mevlana. Yani güzel işler çalışmak, zaman ve sabır ister.
Şair Mustafa KÜÇÜK’ün “Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş, Sedanı hoş tut ve ölümsüz ol sen de” ifadesi ile dünyada bırakacağımız hoş sedaların işte böyle güzel mekânlarda gelecek nesillere aktarılması, aynı zamanda kültürümüze ve medeniyetimize yapılmış en önemli katkıdır.
'BİZİM TEK AMACIMIZ HİZMET'
Kısacası “Bizim tek amacımız hizmet” diyerek durup dinlenmeden çalışarak ilklerin belediyesi olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Millet neyi arzu ediyorsa o yerine getirilmelidir.” Çalışmalarımıza şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin istekleri doğrultusunda yön vermeye devam edeceğiz.
“Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!” diyen, Necip Fazıl’ın hakkında ‘Abdulhamid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır’ dediği, gerçekleştirdiği büyük projelerle Osmanlı tarihinin önemli devlet adamlarından biri olan Abdülhamit Han’ın adını parkımıza vereceğimizi burada ilk olarak sizinle paylaşmak istiyorum. Mahallemize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun.Ve Size olan sevgimiz, Bozüyük’e olan sevgimiz ve Hizmet aşkımız ile göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hayata geçirdiğimiz projelerle şimdiye kadar yapılamayanları yaparak ilçemize önemli bir ivme kazandırdık. İlçemizin geçmişten gelen pek çok sorununa el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacını da başlattığımız projelerle giderdik. Sizler de bizlere sevginizi gösterdiniz, büyük bir içtenlikle bağrınıza bastınız, sağolun, varolun. Bunun için de sizlere çok teşekkür ediyor, gösterdiğiniz bu sevginize ve ilginize layık olmak için elimizden ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Bozüyük’ümüzün heyecanla ve büyük bir arzuyla beklediği Otogarımızın açılış programı vesilesiyle sizlerin huzurundave sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor; hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.  Sözlerime öncelikle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok kıymetli bir sözünü hatırlatarak başlamak istiyorum. “Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkârınız olmaya geldik” Ve Yunus Emre’nin dediği gibi “Biz gelmedik dava için, Bizim İşimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik” Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik”
'İLÇEMİZ PEK ÇOK SORUNUNU GİDERDİK'
Size olan sevgimiz, Bozüyük’e olan sevgimiz ve Hizmet aşkımız ile 1 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz projelerle 15 yıldır yapılamayanları yaparak ilçemize önemli bir ivme kazandırdık. İlçemizin geçmişten gelen pek çok sorununa el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacını da başlattığımız projelerle giderdik. Hamdolsun sizlerde çalışmalarımızı ziyadesiyle gördünüz ve bizlere kucak açtınız, sevginizi gösterdiniz, sağolun, varolun. Bizlerde bunun için sizlere içtenlikle teşekkür ediyor, sizlerin bu sevginize ve ilginize layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz.' dedi. 

dsc_0407.jpg
Başkan Bakıcı'nın ardından konuşan Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir şunları ifade etti: 'Bugün burada güzel bir tesisin açılışını yapacağız. Bir siyasetçi için en güzel şey temelini attığı bir tesisin kısa bir sürede ete kemiğe bürünüp açılışını yapması olsa gerek. Çok kısa bir süre önce parkımızın temelini atmaya gelmiştik, parkımızın Yenidoğan Mahallesine değer katacağını insanımızın mutluluğuna refahını katkı sağlayacağını söylemiştik. Şükürler olsun böyle bir mübarek ramazan akşamında sizlerle birlikte bu güzel tesisi açıyoruz. Herkese hayırlı olsun, inşallah en kısa sürede de geçen hafta temelini attığımız caminin tamamlanmasınıda nasip etsin. 
Tabi biz burada başta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Belediye Başkanlarımızla, valilerimizle, kaymakamlarımızla, millet vekilleri olrak bakanlamıza hep birlikte ülkemize eserler kazandırmaya, milletimizin rahatını refahını artıracak eserler kazandırmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Yerel ile genelin uyum içerisinde olmasının neticesinde Bozüyük'te gerçekten çok bereketli üç yılı bıraktık. 
Geri dönüp baktığımızda tamamlanmış ve tamamlanmakta olan 11 tane eğitim yatırımı görüyoruz. Bunun yanında Belediye Başkanımzın yoğun gayreti ile Bozüğümüze 4 Eylül ile Yeşilkent arasında gidip gelen hemşerilerimizin daha rahat sağlık alanında hizmet alabilmesi için bir yer bulmasını söylemiştik. Oda sağolsun kamullaştırmasını yaptı.
Musapınar'ı bölgesinde anayolunun kenarında belirlediğimiz bir arsayada bölgenin en güzel hastanesini yapacağız. 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak. Projeleri tamamlandı 27 Temmuz günüde ihalesi yapılacak. Bozüyüklü hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun. Bunun yanında sağlık alanında truzim alanında çevre orman alanında bir çok yaptığımız yatırımlarda devam ediyor ve devam da edecek. Birlikte çalışacağız birlikte başaracağız birliktede Bozüyüklülere hizmet etmeye devam edeceğiz. 

34529469_1717223258331617_5787709125622235136_n.jpg
'BİRİLERİ YIKMATAN BAHSEDİYOR'
Şuan burada anlattıklarımızın hepsi yaptığımız eserler. Ama birileride bugünlerde sürekli olarak yakıp yıkmaktan bahsediyor. Bizde her programımızda şunu söylüyoruz diyoruz ki biz hizmetkar olmaya geldik biz bişeyler üretmeye geldik, milletimizin refah ve mutluluğunu arttırmaya geldik. Biz yakıp yıkmaya değil gönüller fethetmeye geldik diyoruz. Bundan sonrada hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin bugüne kadar kazandığı kazanımları diri tutmak bundan sonrada hep beraber daha güçlü bir Türkiye için geleceğimiz için hep birlikte çalışacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte ülkemizi güçlü bir Türkiye haline getireceğiz' dedi. 
Milletvekili Halil Eldemir'in konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı'nın dua etmesiyle açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri açılışı yapılan parkı gezerek yetkililerden bilgi aldı. 
Park açılışının ardından ise Yenidoğan Mahallesi'nde Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına geçildi. 

34484465_1717241658329777_7332661539767320576_n.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 7988 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum