BOZÜYÜK'TE 17.Sİ AÇILDI

BOZÜYÜK'TE 17.Sİ AÇILDI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “Her Mahalleye Bir Spor Tesisi Projesi” kapsamında Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yapımı tamamlanan sentetik çim yüzeyli futbol sahası törenle hizmete girdi.

b3.jpg
Bozüyük’te çocukların spor alanlarını kullanımını kolaylaştırmak amacı ile okul bahçelerine yapılan spor sahalarına bir yenisi daha eklendi. Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle hizmete giren sentetik yüzeyli çim saha okul öğrencilerini sevindirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya söz alarak “Bugün 17.sini açacak olduğumuz sentetik sahamız ‘’Okullar Hayat Olsun’’ projesi kapsamında Bozüyük Belediyemiz tarafından inşası yapılarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bugün sahamızın, öğrencilerimizin, velilerimizin ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulmasını mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız” dedi.  Konuşmasında sentetik sahanın sadece öğrenciler için değil tüm vatandaşların hizmetinde olacağına vurgu yapan Çetinkaya; “Eğitim öğretim faaliyetleri bir bütün olarak düşünüldüğünde öğrencilerimizi akademik olarak başarılı kılmak kadar onları sosyal, kültürel ve sportif alanda da donanımlı yetiştirmemiz hem çocuklarımızı hem de ülkemizin geleceği açısından hayati önem arz etmektedir. Başarılı insanlara ve toplumlara baktığımızda en önemli özelliklerin hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif olarak eğitimden geçmiş bireyler ve toplumlar olduğunu görmekteyiz. Dünya medeniyet inşası iddiasında olan büyük bir millet olarak bugünden yarınlarımızı hızlı bir şekilde inşa etmek zorundayız. İşte bu bilinçle Sayın Kaymakamımızın önderliğinde “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan bir tanesine daha şahitlik etmekteyiz. Bugünler yarınların inşasında biz eğitimcileri ve eğitim camiasını hiçbir zaman yalnız bırakmayan çocuklarımıza daha iyi eğitim ortamları hazırlamamıza desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bozüyüğümüzün yarınların inşasında bugünden emeğini, gayretini ve samimiyetini esirgemeyen eğitim sevdalısı Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih Bakıcı’ya hepinizin huzurunda teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

b5.jpg
İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya’nın ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Muhakkak ki bizim için olmazsa olmazımız çocuklarımızın gerçekten kıymetli olduklarını her alanda dile getirip onlar için bizlerin ne yapsa azdır kelimesi ile Bozüyük’e hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Daha sonra “Gerçekten benim için çok önemli bir konu Kaymakam Bey ile bir projeyi hayata geçirmek ve onun sunumunu yapmak son derece mutlu ediyor” diyen Başkan Bakıcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Çünkü bir çok kurumla yan yana çalışıyorsunuz beraber hareket ediyorsunuz. Bu projelerin oluşması için bizler de yerel yönetimdeki kişiler olarak aynı uyum içerisinde bu projeleri hayata geçirebiliyoruz. Sadece okullara saha yapmak değil okulların bir çok alanda yenilenmesi, okullara kütüphanelerin yapılması ve farklı alanlarda projelerin hayata geçmesi muhakkak ki bu uyum içerisinde. Bu projeleri gerçekleştirirken de çalışan bir çok personelimizin sayesinde vatandaşların hizmetine sunuluyor. Bugün burada 17. sahamızı açarken çocuklarımızın teknolojiden biraz daha uzak kalmaları aile ortamının dışında da arkadaşlarıyla birlikte rahatça vakit geçirmeleri, dostluğun, kardeşliğin belki de hayata sosyal anlamda yetişmeleri adına bu spor sahalarını açıyoruz. Eskiden bir çok insan şunu söylerdi; mahalle arkadaşım derdi. Artık mahalle arkadaşından daha çok sanal ortamdaki arkadaş sayılarından bahsediyorlar. Benim yaşım 38 halen daha kendi ilkokul arkadaşlarımla buluşup, oturup sohbet etmekten her zaman mutluluk duyan birisiyim. O yüzden okul arkadaşlarımız dahil olmak üzere mahalle arkadaşı dediğimiz ortamların muhakkak ki oluşması ve bunların da günümüze aktarılması gerekmekte. Sadece spor alanında değil aynı zamanda dedik ki bu sene yine Kaymakamımız ile birlikte bir proje kapsamında ‘bir festival havasında geçsin’ diye bir aktivite yapalım dedik. Yarın 10:30'da başlamak üzere Bozüyük'te bir haftayı aşkın bir sürede çok değerli yazarlarımızın teşrifi ile birlikte vatandaşımızı ve çocuklarımızı okumaya destek anlamında Kitap Günleri  projesini gerçekleştirdik. Bunlar inanın bizlerin bazen eksikliğini görmesine de bir vesiledir. Öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki ilk kelimesi 'oku' olan. Ama o cümleyi hiç bir zaman hayata geçirmiş bir millet olamadık. O yüzden okumanın önemini vurgulamak için bizler diyoruz ki kitap günlerinde çocuklarımızla birlikte okumaya biraz daha nasıl katkı veririz diyerek bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

b2.jpg
Başkan Bakıcı’nın ardından konuşan Kaymakam Hasan Yaman ise “Belediye Başkanımız bizlere teşekkür ediyor ama bu projelerin hayata geçmesinde en büyük emek Bozüyük Belediyesi’nin. Biz sadece Milli Eğitim olarak yer gösteriyoruz ve prosedürler konusunda yardımcı oluyoruz. Bizler hakikaten Belediyemizin eğitim öğretim sorunlarına hassasiyeti konusunda çok büyük bir memnuniyet yaşıyoruz.  Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımızın iş birliği ilçemizde eğitim öğretimin çıtasını her geçen gün yükseltmektedir. Sevgili öğrenciler; en büyük güç bilgi ve yüksek ahlak sahibi olmaktır. Bir taraftan bilgiyi elde etmeye çalışırken diğer taraftan yüksek ahlak sahibi yüksek karakter sahibi olmaya çalışmamız gerekiyor. Ecdadımız atalarımız tarihte çok büyük işler yaptı. Sizlerde büyük işler yapabilecek güçtesiniz. 2014 yılında yanılmıyorsam Amerika'da bir yasa onaylandı. Uzayda gezegenlerde ve dünyaya yakın geçen asteroitlerde maden doğal kaynak var mı bunların keşfi, çıkarılması ve dünyaya nakli nasıl olur diye. Dolasıyla aradaki bu farkı kapatacak olan sizlersiniz. Sizlere güven duyuyoruz. Öğretmenlerinizi üzmeyin onlar anneniz kadar hatta anneniz ve babanızdan daha fazla sizinle ilgili alakalı güven içinde olmanız başarmanız için çalışmaktadırlar. Bizler 'Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum' diyen bir inancın mensuplarıyız. Dolayısıyla öğretmenlerimizin kıymetini bilmeli ve onlara yardımcı olmalıyız. 17. Sentetik sahamız hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

b4.jpg
Programın devamında Okul Müdürü Salim Açıkgöz Kaymakam Yaman’a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Ardından Kaymakam Yaman, Başkan Bakıcı ve beraberindekiler 17. sentetik sahanın açılış kurdelesini keserek hizmete açtı. Öğrenciler arasında oynanan maçın ardından Kaymakam Yaman ve Başkan Bakıcı öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle bir süre sohbet etti. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum