BOZÜYÜK'TE TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

BOZÜYÜK'TE TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri düzenlenen muhteşem kokteyl programı ile başladı.

Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi fuaye alanında düzenlenen kokteyle Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, çeşitli kurum ve dernek temsilcileri, vatandaşlar, ‘Sevgilime Göz Kulak Ol’ oyunu oyuncuları; Aydan Şener, Emre Büyükpınar, Damla Cersioğlu, Ferdi Akarnur ve diğer oyuncular katıldı. 

bozuyukte-tiyatro-gunleri-basladi2.jpg

Galada konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler düzenlediğimiz bu festivaller ile sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Vatandaşlarımız çoğu kez ekranlardan gördükleri sanatçılarımızı yakından gördüklerinde çok farklı olduklarını söylüyorlar. Tabii tiyatro oyununun bir cana yakınlığı var ve etkileniyoruz. Şu bir gerçek ki hayatın içinde yaşadığımız gerçekleri bizlere belki gülerek, bazen de üzülerek bizlere sunuyorlar. Tiyatro ile insanların hayata bakış açıları değişiyor. Biz sanatın ve sanatçının her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bizlerin amacı bizlere verilen bu görev ile her alanda her vatandaşımıza her türlü hizmeti sunmak. Bizlerde olması gerektiği gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Ben bu akşam ilk tiyatro oyunumuzda bizleri yalnız bırakmayan ekibimize, hem onlarla başladığımızdan hem de bu organizasyonda yer aldıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yılki tiyatro festivalimizde 23 oyunu toplamda 33 gösteri ile izleyeceğiz. Geçen sene 13 bine yakın vatandaşımızı ücretsiz olarak oyunlarımızla buluşturduk. Çocuklarımızı okuldan alarak kazasız belasız bir şekilde bu oyunların gösterimini gerçekleştirdik. İnşallah daha nice programları çok değerli sanatçılarımız ile birlikte gerçekleştiririz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

bozuyukte-tiyatro-gunleri-basladi3.jpg

Başkan Bakıcı’nın ardından konuşan Kaymakam Hasan Yaman; “Belediyemiz birkaç ay önce vatandaşlarımızı Bozüyük Sinema Filmleri adı altında çok kıymetli filmlerle buluşturmuştu. Bugünde burada Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri adı altında çok kıymetli sanatçılarımızla bizi çok güzel oyunlarla buluşturdu, buluşturmaya devam edecek. Ben Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten ilçemiz sinemadan tiyatroya kadar birçok kültür ve sanat alanında çok ciddi hizmetler vermeye devam ediyor. Kültür ve sanat faaliyetleri de alt yapı yapmak kadar önemli. Ben tekrar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca değerli sanatçılarımızla burada buluşmaktan çok büyük onur duydum. Hepinize saygılar sunuyorum” 

bozuyukte-tiyatro-gunleri-basladi4.jpgbozuyukte-tiyatro-gunleri-basladi5.jpg

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum