BOZÜYÜK’TEN GÜNEYDOĞU’YA DESTEK

BOZÜYÜK’TEN GÜNEYDOĞU’YA DESTEK

Bozüyük’te İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bir kampanya ile Güneydoğu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine manevi destek olunmaya çalışıldı. İlçenin değişik konumlardaki sorumluları tarafından güvenlik güçlerine ihtiyaç malzemeleri temin edilirken öğrenciler tarafından damektuplar yazıldı. Hazırlanan malzeme ve mektuplar kargo aracılığıyla Güneydoğu’daki güvenlik güçlerine gönderildi.

1-040.jpg
Metristepe Kültür Merkezinde bu kampanya ile ilgili olarak ilçe protokolünün katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Kampanyadaki asıl amacın Güneydoğu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine manevi destek olmak ve onların moral ve motivasyonlarını yükseltmek olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Köksal Şakalar, “Temmuz ayından bu tarafa bilindiği gibi Türkiye’nin Güneydoğusunda ve birçok ilinde terörle mücadele faaliyetleri devam ediyor. Burada askerlerimiz, polislerimiz tüm birimlerimiz can siper hane vatanı savunmaktalar. Bozüyüklüler olarak, Bozüyük’ün değişik konumlarındaki sorumlular olarak oradaki askerlerimizle, polislerimizle fiilen bir arada olamasak da mekân olarak bir arada olamasak da ruhen, manen birlikte olduğumuzu göstermek adına kendimize göre küçük hazırlıklar yaptık. Biliyoruz devletimiz, bakanlığımız her şeye sahip her türlü imkânı var. Bizim yardımımıza ihtiyaçları yok ama biz sadece kalbimizin onlarla birlikte olduğunu göstermek adına Belediyemiz, Garnizon Komutanlığımız, Jandarma Bölük komutanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir hazırlık yaptık. Burada öğrencilerimizin polis ağabeylerine, asker ağabeylerine, amcalarına yazdıkları mektupları hazırladık, göndereceğiz. Onun yanında ufak tefek ihtiyaç malzemesi olarak düşündüğümüz giyim malzemelerini de hazırladık. Sadece bir katkı olsun diye özellikle operasyonların devam ettiği Mardin Nusaybin’de, Şırnak’ta bulunan birliklere gönderme niyetindeyiz. Ayrıca Yüksekova’daki birliklerimize göndereceğiz. Bu söylediğim gibi bir ihtiyaçtan kaynaklanmıyor. Sadece bizim gönlümüzün, zihnimizin onlarla birlikte olduğunu göstermek için yapılan küçük bir yardımdır” dedi. 
Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ise “Öncelikle başta silahlı kuvvetlerimiz, emniyetimiz, devletimiz, doğuda görev yapan bütün silahlı mücadele yapan personelimizin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Biz onların hiçbir eksik ihtiyacı olduğunu değerlendirmiyoruz ve devletimiz sonuna kadar ihtiyaçlarımızı karşılıyor ama oradaki görev yapan arkadaşlarımızın polisimizin askerimizin vatandaşın arkasında olduğunu, vatandaşın desteğini aldığını biliyor olması onlara büyük bir manevi destek ve güç olmaktadır. Bu kapsamda da Bozüyük Belediyesi’nin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Bozüyük halkının katkılarıyla yapılan yardımlar ihtiyaca nazaran değil ama oradakilere gittiği zaman mutlaka az önce söylediğim manevi desteği arkasında gördüğünü ifade etmesi açısından çok önemlidir.  Bu kapsamda da yine bu organizeyi yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum inşallah amacına ulaşır” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise bu çalışma ile Güneydoğu’daki operasyonlara katılan güvenlik güçlerine manevi destek olmak istediklerini söyledi. Başkan Bakıcı, “Sayın Kaymakamımızın önderliğinde Bozüyük’te bir birlik beraberlik göstergesi altında tüm askeri birliklerimizin, emniyet güçlerimizin özellikle maneviyatı orada hissetmelerini istedik. Televizyonlarda görüyoruz. Oradaki askerlerimizin ve gençlerimizin moral, motivasyonlarını yüksek tutabilmek düşüncesiyle beraber hareket ettik. Sonrasında Sayın Kaymakamımız ‘Bunu bütün Bozüyük’te değişik konumlarda görev alan tüm sorumlularla birlikte yapalım’ dedi. Milli Eğitim’imizden çok güzel mektuplar var. Şunu düşündük o askerimiz çayını içerken o mektubu okuduğunda kendini hakikaten yalnız hissetmediğini Bozüyük halkıda bize destek oluyor düşüncesini hissetsin. Tek amacımız birlik ve beraberliğin her noktada olduğunu göstermek amacıyla böyle güzel bir oluşum oldu. Kaymakamımıza bizlere böyle bir destek olduğu için teşekkür ederiz” dedi.
İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can’da Onların orada yalnız olmadıklarınıhissettirmek istediklerini onlara, onların ailelerine ve onların emanetlerine sahip çıktıklarını kaydetti.
İlçe Emniyet MüdürüHakkı Güner ise emniyet teşkilatı olarak Güneydoğu’da görev yapan güvenlik güçlerinin manevi olarak her zaman yanlarında olduklarını belirterek görevlerinde kolaylıklar diledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “930 tane ilk, ortaokul öğrencimiz askerlerimize mektup yazdı. Kalbinden düşüncelerini onlarla birlikte olduklarını, onların evlatları olduklarını anlatan mektuplar yazıp, resimler yaptılar. Hatta bir okul öğrencilerimiz günlük sütlerini içmeyip onlara hediye etmişler, bu çok anlamlı. Her zaman onların yanında olunduğunu, birlik ve beraberlik olduğunu gösteren mükemmel bir örnek. Başta Sayın Kaymakamımız, olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bizim de çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu” dedi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.