BOZÜYÜK’ÜN 4. MAHALLE KONAĞI AÇILDI

BOZÜYÜK’ÜN 4. MAHALLE KONAĞI AÇILDI

İsmet CEP
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “ 9 Mahalleye 9 Konak” projesi kapsamında yapımı tamamlanan ve ilçenin 4. Mahalle konağı olan Yediler Mahalle Konağı yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete girdi.

1-022.jpg
Yediler Mahallesi’nde Kanarya Caddesi üzerinde yapılan Mahalle Konağı’nın açılış törenine Kaymakam Köksal Şakalar, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Garnizon Komutanı Bkm. Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, TSO Başkanı Buğra Levent, Müftü Selami Bağcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Muhtarlar, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Mesut Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. Açılış programında ilk olarak sahne alan Mehter takımı gösterisi yoğun ilgi gördü. Ardından programın açılış konuşmasını Mahalle Muhtarı Naci İnci yaparak Mahalle Konağı’nın mahalle sakinlerine hayırlı ve uğurlu olması ve iyi günlerde kullanılması temennisinde bulunarak açılış törenine katılan herkese teşekkür etti. Ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Mahalle konağının temelinin 10.5 ay önce atıldığını belirterek “Bizler vermiş olduğumuz sözleri tutan kişileriz. Yapılacak olan tüm tesislerde bizler sadece kendi iç yönetimimiz değil çok değerli hem ilçe başkanımız aynı zamanda da değerli meclis üyelerimiz ve milletvekillerimizle de tüm projelerimizi istişare ederek son halini veriyoruz. Daha sonra ihaleye çıkıp yapım aşamasında da 1 yıl gibi kısa bir zamanda da bunu bitirmeyi hedefliyoruz. Belki birileri şunu söyleyebilir; bizim için verilen sözler diğer siyasetçiler gibi dün dündür bu gün bu gündür demek değil, biz özellikle verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getiren, dün söylediğimi bu gün hatırlamayan kişiler değiliz. Ne söz verdiysek, yerine getiren bir AK Parti’nin üyesiyiz, bireyleriyiz, neferleriyiz. O yüzden de kendim AK Partili olmaktan son derece mutluyum” dedi.  “Düşünmek en önemli şeydir. Hayal bedava değil, hayalsiz yaşamaksa bana göre yaşamamanın en önemli özelliği olması gerekir. Bizler hayal ettiklerimizi tek tek yerine getiriyoruz ve hizmete de kavuşturuyoruz” diyen Başkan Bakıcı Zafer İlkokulu’na yapılan  sentetik saha ve mini sahalar, seyir terası, yeni aceze evi, evde bakım hizmeti gibi hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. 

2-019.jpg
Yeni yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı yeni kapalı pazar yeri yapılacağını, entegre su projesi kapsamında yaklaşık olarak 145 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 250 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı tüm alt yapı baştan aşağı değiştirileceğini ve proje maliyetinin 100 milyonu aşkın eski parayla 100 trilyona yakın olduğunu, 2017 yılında inşasına başlanacak Atık su arıtma tesisi yapılacağını ve bu projenin de yaklaşık olarak 25 milyon tl’ye mal olacağını söyledi. Yediler Mahalle Konağı’nın karşısındaki alanın da  kamulaştırıldığını ve burada yeni bir  park projesi planladıklarını söyleyen Başkan BAKICI; Yediler Mahalle Konağı’nın 545 metrekare taban alanı ve 1091 metrekare toplan kullanım alanıyla Bozüyük’ün en büyük mahalle konağı olduğunu belirterek yaklaşık olarak 1 milyon 250 bin tl’ye mal olduğunu içerisinde 500 kişilik düğün salonu, aile hekimi odası, muhtar odası, kafeterya, fitness salonu ve halk eğitim merkezi ile beraber kullanılacak bir kurs salonu olduğunun bilgisini verdi. “Bizler her zaman en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu konaklar hepimizin, sizlerden istediğimiz tek bir şey var, buralara birlikte sahip çıkalım” diyen Başkan Bakıcı Mahalle Konağının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek mahalle sakinlerine ve ilçeye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise yaptığı konuşmasında “Bir siyasetçi için veya bir belediye başkanı için herhalde en büyük mutluluk attığı temelin inşa edilip bir esere dönüştüğünü görmek olsa gerek. Ben Fatih Başkanımızı kutluyorum. Bozüyük ilçemizde ne kadar mahalle varsa hepsine konak hazırlayacağım dedi, böyle bir hayali vardı, o hayali projelere döktü, projeler bir bir neticeleniyor. Bundan dolayı özellikle kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. AK kadroların farkı şudur; önce hayal kurarlar, proje üretirler, o projelerin temelini atarlar, tarih verirler, sonra milletimizin istifadesine sunarlar. Zaten AK kadroları diğer partilerden ayıran en önemli özellikte bu olduğu için bütün hemşerilerimizin, aziz milletimizin bu dikkatini çektiği için yıllardır AK kadrolara yetki veriyorlar” dedi. Seçimler öncesinde hükümet olarak söz verilen asgari ücretin 1300 tl olması,  emekliye 1200 tl zam verilmesi ve emeklilere TOKİ aracılığıyla cüzi taksitlerle konut sahibi olmaları sözlerini yerine getirdiklerini söyleyen Milletvekili Eldemir, Bozüyük’te de 197 kişinin TOKİ konutlarından ev sahibi olduğunu, kurada çıkmayan diğer ailelerin ise üzülmemelerini, onların da bu konudaki ihtiyaçları devam ederse bunları da çözeceklerini söyledi. “Bizler ne söylüyorsak onu yapma gayreti içerisindeyiz” diyen Milletvekili Eldemir “Zaten seçim öncesi sloganımızda birileri konuşur, birileri de yapardı değil mi? Onlar konuşur, AK Parti yapardı. İşte biz bunu yapmaya gayret ediyoruz. Şu anda hakikaten zor günler yaşıyoruz. Ama birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu ülkenin huzuruna kastedenlere, bu ülkenin mutluluğuna bu ülkenin geleceği ile ilgili konularda daha ileri gitmesin diye önüne köstek olmak isteyenlere, kardeşlik hukukunu bozmak isteyenlere devletimiz kesinlikle ve kesinlikle fırsat vermeyecektir. Bu konuda da kararlılığımız sonuna kadar devam edecek. Bu memleketin birliği, beraberliği için bütün kararlılığımızla terörle mücadelemiz sürecektir. Bu vesileyle bu memleket için, bu topraklar için, hepimizin can güvenliği için, hepimizin huzuru için şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum” dedi. Seçimler öncesinde Bozüyük’e de yeni bir hastane sözü verdiklerini söyleyen Milletvekili Eldemir 3 hastanenin bir noktada bulunması amacıyla yapılması planlanan yeni hastanenin 2016 yatırım programına alındığını, arsa sorunu çözüldükten sonra proje çalışmalarının yapılarak ardından da yapım çalışmalarına başlanacağını söyledi. Konuşmasında son olarak Mahalle Konağı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Eldemir mahalle konağının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Programda son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar’da konağın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak Bozüyük yeni bir Hükümet Konağı’na ihtiyacı olduğunu söyledi.  

3-009.jpg
Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte Mahalle Konağı’nın açılışı gerçekleştirilerek konağın tüm bölümleri gezildi. Programda son olarak gelen misafirlere ayran ve etli pilav ikramı yapılırken Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı çocuklara pamuk şekeri ve oyuncak dağıttı. 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 3370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum