BŞEÜ 100. SIRADA YER ALDI

BŞEÜ 100. SIRADA YER ALDI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı”nın çeşitli kriterler üzerinden yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralaması açıklandı.

Türkiye’de lisans düzeyinde mezun veren 157 üniversiteyi kapsayan çalışmaya göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 321.10 puanla 100. sırada yer aldı.

Elde edilen sonuçla ilgili değerlendirmede bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, “Bu yıl elde ettiğimiz başarı üniversitemiz kurulduğundan beri yakaladığımız en iyi noktadır. Hedeflediğimiz doğrultuda bu noktaya gelmemizi sağlayan akademik ve idari personelimize katkılarından dolayı müteşekkirim. Ne var ki geldiğimiz noktayı asla yeterli görmüyorum. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin belirlenen ilkeler ve işleyişler çerçevesinde oluşturulan sistemle gelecek yıllarda çok daha iyi noktalara ulaşacağına yürekten inanıyorum” dedi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2017-2018 yılında yapılan değerlendirmede ise 148 üniversite arasından 118. sırada yer almıştı. 

Öte yandan, Türkiye'nin en iyi üniversitesi Hacettepe olurken, ODTÜ ikinci ve İstanbul Üniversitesi üçüncü oldu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum