BŞEÜ GEÇEN YILIN GERİSİNDE KALDI

BŞEÜ GEÇEN YILIN GERİSİNDE KALDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzde 77’lik doluluk oranına ulaştı. Ancak bu oran geçtiğimiz yılın gerisinde kaldı. BŞEÜ’nün geçen seneki doluluk oranı yüzde 85 bandındaydı.

Ortaya çıkan sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, düşen doluluk oranlarının yükseköğretim sisteminin önünde bir engel olduğuna dikkat çekti. Rektör Taş, “Bu yıl geçen yılın aksine lisans programlarındaki doluluk oranları, ön lisans programlarının da altında kalmıştır” dedi.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin doluluk oranlarına ilişkin şunları kaydetti:

“Ek yerleştirme neticeleriyle birlikte üniversitemizde toplam kontenjan-yerleşen oranı ise % 77 olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye genelinde birçok üniversitede görülen doluluk oranlarındaki yetersizlikler ne yazık ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam etmiştir. Özellikle taşra üniversitelerinde yaşanan bu sorun yükseköğretim sistemimizin önünde büyük bir müşkül olarak durmaktadır. Meslek Liseleri öğrencilerinin Yükseköğretim kurumuna sınavsız geçişlerinin geçen yıl kaldırılması ve bu yıl da bu şekilde devam etmesi ön lisans programlarının doluluk oranlarını ciddi şekilde etkilemiştir. Bu yıl geçen yılın aksine lisans programlarındaki doluluk oranları, ön lisans programlarının da altında kalmıştır. Bu yıl tercih yapma hakkına sahip olan 1,846,880 kişiden 852,114 aday hiçbir tercihte bulunmamıştır. Başka bir deyişle tercih yapma hakkı elde edenlerin ancak % 53,8’i tercihte bulunmuştur. Türkiye genelinde 214,430 kontenjan ne yazık ki boş kalmıştır. Buna göre pek çok Yükseköğretim kurumu lisans ve ön lisans programlarının revize edilmesi, güncellenmesi açısından adımlar atmalıdır. Üniversitemiz de son bir yıl içerisinde bu konuda çeşitli komisyonlar eliyle çalışmalar yapmış, mevcut akademik kadromuzu da dikkate alarak pek çok yeni bölüm ve program kurulma noktasına gelmiştir.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum