BŞEÜ, İSRAİL PARLAMENTOSUNU KINADI!

BŞEÜ, İSRAİL PARLAMENTOSUNU KINADI!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail Parlamentosu'nu kınadı. 

İsrail Parlamentosu'nun çıkardığı Yahudi Ulus Devlet Yasası'nın Filistinlilerin haklarını yok saydığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail Parlamentosunda çok az bir oy farkıyla kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Yasası, evrensel hukuk ilkeleriyle ve Birleşmiş Milletlerin yasal ve ahlaki sistemiyle çalışmaktadır. Bu yasa ile İsrail vatandaşı Filistinlilerin hakları yok sayılmakta, Arapça resmi dil statüsünden çıkarılmakta, İsrail’in işgal altında tuttuğu Kudüs şehri başkent olarak ilan edilmekte, 1984’de yerlerinden çıkartılan Filistinlilere geri dönüş hakkı yalnızca Yahudilere verilmekte ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla hukuk dışılığı tescil edilmiş yerleşimler teşvik edilmektedir. Öte tandan yasada kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması ise yalnızca Filistinliler açısından değil uzlaşma ve çözüm kültürüne, bir arada yaşama inancına sahip Yahudi vatandaşlar için de kabul edilebilir nitelikte değildir. Bilim insanları olarak İsrail Parlamentosu tarafından kabul edilen, fiili olarak Filistin’de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara yasal zemin hazırlanmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz.” 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.