BŞEÜ KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

BŞEÜ KAPILARINI DÜNYAYA AÇIYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Uluslararası Balkan Üniversitesi ile karşılıklı eğitim işbirliği protokolüne imza attı. BŞEÜ’nün bir dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar attığını belirten Rektör Taş, bu protokole birlikte iki üniversite arasında akademik işbirliğinin oluşturulmasını ve geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. 

bseu-kapilarini-dunyaya-aciyor2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin kapılarını dünyaya açan, uluslararası alanda etkin bir üniversite olması için gayret gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, imzalanan protokol kapsamında, iki yükseköğretim kurumu arasında eğitim ve karşılıklı ilgi alanlarında araştırma konusunda işbirliği yapmaya çaba sarf edileceğini söyledi.  Mümkün olduğu ölçüde, her iki yükseköğretim kurumu öğretim üyeleri, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan iletişim ve işbirliğinin teşvik edileceğinin altını çizen Rektör Taş, mevkidaşı Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’e bir kez daha teşekkür etti. 

26 Haziran 2019 tarihinde Üsküp’te imzalanan protokolle; iki üniversite arasında akademik personel değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetlerinin, ders anlatımlarının ve e-öğrenme vasıtasıyla ders anlatımlarının yürütülmesi, seminerlere ve akademik toplantılara katılım sağlanması, kısa süreli eğitim programlarının ortaklaşa organize edilmesi, basılı akademik materyalin ve diğer bilgilerin karşılıklı değişimi, özel kısa süreli akademik programların düzenlenmesi ile spor ve kültürel aktivitelere katılımın sağlanması konularında mutabakata varıldı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum