BŞEÜ MEZUNLARINI UĞURLADI

BŞEÜ MEZUNLARINI UĞURLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2018-2019 yılı mezunları için düzenlenen törende eğitimini tamamlayan öğrenciler kep atmanın mutluluğunu yaşadı.  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Fen-Edebiyat, Mühendislik, Ziraat ve Doğa Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Sağlık ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarından mezun olan üç bin yüz kırk altı öğrenci üniversite içindeki sahada yapılan törenle uğurlandı böylece Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kurulduğundan bu yana toplamda yirmi iki bin öğrenci mezun etmiş oldu. Programa Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık,  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Uysal Ağaoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

bseu-mezunlarini-ugurladi2.jpg
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, üniversitenin 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.  
Rektör Taş, mezun olan öğrencilerden ülkemizin çok şey beklediğine dikkat çekerek,"Mezunlarımız ülkemizin çeşitli şehirlerine ve dünyanın çeşitli ülkelerine saçılmış üniversitemizin tohumlardır. Bizden ayrılıp gittikleri heryerde bizleri temsil ettiklerini ve bu fidanlar yeşerdikçe üniversitemizinve Osmanlı’nın kurulduğu bu toprakların daha da güçlendiğini unutmamalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

bseu-mezunlarini-ugurladi4.jpg
Eksiklerimizi tespit edip kendimizi geliştireceğiz.
Mezunlarımız ile sürekli iletişim içinde olmak, onlardan meslekleri ve gelişimleri hakkında, içinde bulundukları iş dünyasındaki gelişmeler hakkındabilgi almak istiyoruz. Bu nedenle kurmuş olduğumuz Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğüyle, ayrıca Bölümlerinizde bulunan kariyer danışmanları ile sürekli iletişim hâlinde olmanızı istirham ediyorum. Dönem dönem sizlerin görüşlerinden yararlanmak için hazırladığımız değerlendirme anketlerini lütfen objektif bir şekilde cevaplayın. Zira bizler de bu sayede eksiklerimizi tespit edip kendimizi geliştireceğiz. Böylece daha sonraki mezunlarımızı daha nitelikli ve sahada karşılaştıkları eksiklikleri gideren, meslek yaşamlarındaki ihtiyaçlara cevap verebilen ve kendilerinin daha iyi konumlarda yer edinmelerini sağlayacak donanımları kazandırarak mezun etme şansımız olacaktır. Şunu unutmayın, BŞEÜ sizlerle birlikte yükselecektir.
Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Mezunlarımızı gururla ve sevinçle uğurlarken hem mevcut öğrencilerimize hem de yeni öğrencilerimize daha nitelikli ve donanımlı eğitim vermek için özverili çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimizi belirtmek isterim. Üniversitemizi daha da büyütmek, niteliğini artırmak ve altyapımızı güçlendirmek için kapalı alanlarımızı artırmaya, teknolojik yönden zenginleşmeye ve kadro olarak daha nitelikli hâle gelmeye büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz hali hazırda 7 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Bozüyük’te eğitim veren Uygulumalı Bilimler Yüksekokulumuz bu yıl içinde Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürülmüş ve Üniversitemiz 7. Fakültesine kavuşmuştur. Yabancı Diller Yüksekokulumuz da bu yıl yeni kurulmuş olan akademik birimlerimizden birisidir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu birimimizin akademik kadrosunu oluşturup öğrenci yetiştirmeye başlayacağız. Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurma çalışmalarımız ise devam etmektedir.
BŞEÜ 27 programda ilk kez öğrenci almaya hak kazanmıştır.
Siz değerli misafirlerimize buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz tam 27 programda ilk kez öğrenci almaya hak kazanmıştır. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2, Sağlık Yüksekokulu 2, İslami İlimler Fakültesi (İÖ), Merkez MYO 7, Bozüyük MYO 1, Gölpazarı MYO 3, Osmaneli MYO 3, Pazaryeri MYO 2, Sağlık Hizmetleri MYO 3, Söğüt MYO 3 yeni programda öğrenci alacaktır. Şimdiden Üniversitemize hayırlı olsun diyorum.
Her Son Yeni Başlangıçlar Getirir.
Sevgili Öğrencilerim,
Özgüveni yüksek, çağın gereklerine ayak uydurabilen, kendisini ve bilgisini güncelleyebilen ve geliştiren, üreten, paylaşan, hatalarından ders çıkarabilen, hoşgörü çerçevesinde tartışabilen ve farklılıklara saygı duyan, bireyler olarak ülkemize hizmet edeceksiniz. Üniversite hayatı bilimsel bilginin yanı sıra, sorumluluk almayı, inisiyatif kullanmayı ve ne şartta olursa olsun doğru karar vermeyi de öğretir. Sizler bu bilinçle kendi sorumluluğunun yanında ülkenin sorumluluklarını da taşıyan yetişkin bireylersiniz. Her daim ülkemizi ve devletimizi geliştirmek önceliğiniz olsun. Hiçbir zümrenin akıl ve fenden sizi ayırmasına müsaade etmeyin. Bunun için sizlerin çok çalışmasına, bilinçli ve sadece devlete bağlı bireyler olmanıza ihtiyacımız vardır. Vatan ve Devlet kendisine koşulsuz hizmet edenlerle ve çok çalışanlarla yükselir. Unutmayın ki sadece diploma gelecekte etkili ve yetkin kişiler olmak için yeterli değildir. Artık diplomanın yanında son teknolojiyi iyi kullanabilmek, ekip çalışmasına yatkın olmak, birden fazla dil bilmek, iletişimi yüksek, sosyal bir birey olmak başarıyı yakalamak için olması gereken meziyetlerdir.
Her son yeni başlangıçlar getirir. Sizler de öğrenim hayatınızın sonuna geldiniz ve iş yaşamına adım atacaksınız. Her ne kadar bu bir son olsa da sizler Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesinin birer ferdisiniz ve her zaman öyle kalacaksınız. Sizlerin bundan sonra göstereceğiniz gayretli çalışmalar ile hızla yükseleceğiniz kariyer basamakları ve elde edeceğiniz başarılar bizleri gururlandıracak, Üniversitemizi yüceltecektir.
Sözlerime burada son verirken hepinize sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun…

bseu-mezunlarini-ugurladi5.jpg
Özgüven Probleminiz Olmamalı
Vali Bilal Şentürk ise yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere önemli nasihatlarda bulunurken şu önemli ifadeleri kullandı:
“Bu milletin anadoluyu yurt edinme noktasında ahlattan girdiği ve söğütte bilecik’te bir cihan imparatorluğu kurduğu bir ilde siz üniversite okudunuz. Şeyh Edebali gibi bu cihan imparatorluğunun kuruluş felsefesini ortaya koyan bir bilge kişinin yaşadığı ve bu imparatorluğu yeşerttiği bir ilde öğrencilik yaptınız. Yine ayağına giyecek çorabı olmayan ellerden müteşekkir bir kuvai milliye ruhunun ortaya koyduğu birliğin ve inancın yansıması olarak düşmana can alıcı darbeyi vurduğu kurtuluşun gerçekleştiği bir şehir de üniversite okudunuz dolayısıyla buna bakarak bile geleceğinizi inşa etseniz o özgüveni çok rahatlıkla iliklerinize kadar hissetmeniz lazım gelir.
Bu Noktadan Sonra Soru Değil Sorun Çözeceksiniz
Üniversite çağındaki öğrencilik insan hayatının en güzel dönemidir. Ömrünün sonuna kadarda güzellik yaad edeceği en güzel dostlukların kurulduğu bir dönemdir. Öğrencilerimizin bolca soru çözdüğü sınava bir girdiği dönemdir ve bu mezuniyetten sonrada soru değil sorun çözecekleri bir devreye geçiyorlar. O yönüyle ben onlara hayatta başarılar diliyorum.” 
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerin sahne önünde keplerini atmasıyla tören son buldu.

bseu-mezunlarini-ugurladi6.jpg bseu-mezunlarini-ugurladi7.jpg

bseu-mezunlarini-ugurladi8.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.