BŞEÜ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

BŞEÜ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı öğrencileri, Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Muammer Çakı Öğrenci Seramik Yarışması’na damgasını vurdu. Yarışmada 4. sınıf öğrencileri Büşra Ceylan ve Furkan Yümsel serbest dalda birer özel ödül, Umut Çetin Edizel ise endüstriyel dalda özel ödül alırken, Hüseyin Emre Gülşen mezuniyet projesinde yapmış olduğu sofra takımıyla endüstriyel dalda özel ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.

11 Mart-30 Nisan Tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya yurt içi ve yurt dışından seramik bölümleri lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencileri katıldı.  Seçici Kurulu Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından akademisyenler, alanında uzman sanatçılar ve sektör temsilcilerinden oluşan yarışmada, Serbest, Endüstriyel, Torna ve Çini alanlarında birer başarı ödülü ile 12 özel ödül olmak üzere toplam 16 ödül verildi.

Ödül töreni ve sergi açılışı 30 Nisan'da Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilen yarışmada, BŞEÜ öğrencilerinden  Sümeyye Anzerli, Ramazan Öztürk ve Bahattin Ömür'ün eserleri de sergilemeye değer görüldü. GSTF Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Öğrencilerimizin büyük bir başarı elde ettiği 11. Uluslararası Muammer Çakı Öğrenci Seramik Yarışması Sergisi 15 Mayıs tarihine kadar görülebilir. 

bseu-ogrencileri-odulleri-topladi2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.