BŞEÜ TEKNOPARKI İLK GİRİŞİMCİSİNE KAVUŞTU

BŞEÜ TEKNOPARKI İLK GİRİŞİMCİSİNE KAVUŞTU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde kısa süre önce kurulan teknoparkın ilk iştirakçisi LF Tarımsal Danışmanlık Ltd. Şti. oldu. 

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) Yönetici Şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) tarafından Gülümbe Kampüsü içerisine yapılan geçici prefabrik binadaki ofisin açılışına BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir katıldı. 

Girişimci Doç. Dr. Levent Değirmenci’ye plaket takdim ettiler. 

bseu-teknoparki-ilk-girisimcisine-kavustu2.jpg

Bilimsel birikimini üretime geçirmek isteyen akademisyenler, iş fikri olan genç girişimciler ve Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyan sanayi kuruluşlarını bir araya getirecek olan teknoparkı fiilen hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Taş, LF Tarımsal Danışmanlık şirketine iş hayatında başarılar diledi. Teknoparkın kurulum sürecinde gösterdikleri destekten ötürü ATAP Yönetimine ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan’a teşekkürlerini sunan Rektör Taş, projesi hazırlanan teknopark binasının inşaatının kısa sürede başlayacağı müjdesini verdi.

Açılış öncesinde BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ’ı makamında ziyaret eden ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu, üniversite içinde yapılacak teknopark binası ve üniversite sanayi iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Rektörlük ziyaretinin ardından ATAP A.Ş. Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı BŞEÜ Senato Toplantı Odası’nda gerçekleşti. Toplantıya ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkası Savaş Özaydemir ve ATAP A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Adnan Konuk, Üyeler Ersan Pütün, Kenan Işık ve Metin Saraç ile BŞEÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan katıldı.

bseu-teknoparki-ilk-girisimcisine-kavustu3.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.