BŞEÜ yeni bir 'Tarih' arayacak

BŞEÜ yeni bir 'Tarih' arayacak

Bahçelievler ve Küllüoba kazıları ile Bilecik'in ve Eskişehir'in uzak tarihine dair önemli bulguları ortaya çıkartan BŞEÜ Arkeoloji Bölümü, yeni bir kazı çalışmasına başlayacak.

Bahçelievler ve Küllüoba kazıları ile Bilecik'in ve Eskişehir'in uzak tarihine dair önemli bulguları ortaya çıkartan BŞEÜ Arkeoloji Bölümü, yeni bir kazı çalışmasına başlayacak. Kütahya ili Tavşanlı Höyük’te başlayacak olan kazı çalışmalarında yeni tarihsel bulgular ile kültürel mirasımız aranacak.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan Fidan açıklanan kazı onayından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Doç. Dr. Fidan, “Bahçelievler ve Küllüoba kazılarında ortaya çıkan dokümanlar ilimiz ve bölgemizin tarihini bilinenden daha eskiye götürmüştü. Şimdi bölgesel tarihimiz açısından önemli Tavşanlı Höyük kazılarına başlayacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Batı Anadolu’nun en büyük Tunç Çağı höyüklerinden olan Tavşanlı Höyük’ teki kazıların uzun yıllar devam etmesini öngörüyoruz.  Kültür Bakanlığı ve Üniversitemiz ortaklığında yapılacak olan kazı çalışmalarında da önemli tarihsel bulgulara ulaşmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

bseu-yeni-bir-tarih-arayacak1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3562 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum