BŞEÜ'DE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

BŞEÜ'DE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kariyer Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. 

BŞEÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Semih Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, civar ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile lise öğrencileri ve diğer davetliler katıldı. 

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, burada yaptığı açılış konuşmasında, Kariyer Günleri’nin amacından bahsederek, “Akademisyenlerimiz ve özel sektör temsilcilerimiz, henüz kariyerlerinin ilk basamağındaki öğrencilerimize tecrübe ve deneyimlerini aktaracaklar ve kariyer planlamalarında rehberlik hizmeti vereceklerdir” dedi. 

1-643.jpg

15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek kariyer günleri hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Rektör Taş, şöyle devam etti:

“Üniversiteler nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde ve öz değerlerine bağlı bireylerin topluma kazandırılmasında ülkemizin en önemli kurumlarından biridir. Bu bağlamda öğrencilerimize temel insani değerlerin kazandırılması, yerel ve ulusal değerlere karşı duyarlılık bilincinin aşılanması, milli birlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi ve bu yetkinlikleri kazanan öğrencilerimizin iş yaşamına kalifiye birer eleman olarak yetiştirilmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversitemiz, ülkemizde gerek kamu gerekse özel sektör kurum ve kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda çalışmalarına hız vermiş, üniversitemiz ile şehrimiz arasında bir köprü görevi üstlenecek olan Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünü kurmuştur.

Koordinatörlüğümüz bu kapsamda ilk olarak il ve ilçelerimize bağlı tüm liselerimizde lise son sınıf öğrencilerimize toplam 40’a yakın lisede, yaklaşık 100 akademisyeniyle üniversitemizi ve bölümlerimizi tanıtıcı paneller düzenlemiştir. Koordinatörlüğümüz 2018-2019 Eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibariyle toplam 90 kişilik alanında uzman akademisyenimizle hemen her bölümümüzde haftada en az iki saat olmak üzere 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kariyer danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış ve öğrencilerimizin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir destek unsuru hâline gelmiştir.

2-648.jpg

Bu çalışmalar doğrultusunda Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi koordinatörlüğümüz bu yıl 6.sı düzenlenen Kariyer günleri etkinliği kapsamında üniversitemiz çatısı altında, bölümlerimiz ile ortaöğretim öğrencilerimizi ve üniversite öğrencilerimiz ile şehrimizin önde gelen firmalarını bir araya getirmiştir. Böylece akademisyenlerimiz ve özel sektör temsilcilerimiz, henüz kariyerlerinin ilk basamağındaki öğrencilerimize tecrübe ve deneyimlerini aktaracaklar ve kariyer planlamalarında rehberlik hizmeti vereceklerdir.

Yakın zaman sonra hayata geçecek olan kariyer portalımız ile öğrencilerimizle sanayimizin önemli firmalarını buluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize sadece üniversite sıralarında değil mezuniyetlerinden sonra da yol gösterici olması ve özel sektör ile buluşturacak olması nedeniyle kariyer merkezi platformumuzun kurulması ve faaliyete geçmesi bizler için büyük önem arz etmektedir.

Bu çalışmaların bir devamı olarak bugün 3200 mezunumuzla iletişim kurarak öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonrada destek olmak, şehrimize ve üniversitemize olan aidiyet duygusunu güçlendirmek adına faaliyetlerimizi artırmış bulunmaktayız. Halen alt yapı çalışmaları devam eden ve 2 ay içinde tamamlanması planlanan kariyer merkezi platformumuz tamamlandığında mevcut 16000 öğrencimizin ve irtibat hâlinde olduğumuz 3200 mezunumuzun CV havuzları oluşturulacak, öğrencilerimizin ve mezun öğrencilerimizin platformumuzda ilimiz özel sektör firmaları ile buluşmaları sağlanacak ve böylece iş yaşamına hazırlık aşamasında öğrencilerimize önemli bir destek sağlanmış olacaktır.

3-508.jpg

Biz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak Üniversitemizden mezun olan ve bundan sonra da mezun olacak olan tüm öğrencilerle irtibat hâlinde olmak, hayatın zorlu ve meşakkatli yolculuğunda onların yanında olmak istiyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerimizin belli bir süre okudukları bir okul değil, hayatlarının geri kalanında da rehberlik vazifesini üstlenen, onlara yol gösteren, aidiyet duygusunu derinden hissedecekleri büyük bir kuruma dönüşmüştür” dedi. 

Vali Bilal Şentürk ise Kariyer Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması temennilerinde bulundu. 

Konuşmaların ardından ilimizin eski esnaf ve üreticilerine Teşekkür Belgesi takdim edildi. Bu bağlamda, TSO’nun en eski üyesi Ziraat Bankası Bilecik Şubesi’ne, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın en eski üyesi Okatlar firmasına belgeleri takdim edildi. 

Ayrıca ilimiz merkezinin dışında ilçe ve beldelerdeki en eski esnaf ve üreticilere Teşekkür Belgeleri verildi. 

Kariyer Günleri, açılış programının ardından kampüsteki çeşitli etkinliklerle devam etti. 

4-218.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.