BŞEÜ'de Uluslararası Değerler Sempozyumu

BŞEÜ'de Uluslararası Değerler Sempozyumu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde, Fas Menâratü’l-Fikr Uluslararası Araştırma Vakfı ve Fas Abdelmalek Essaâdi Üniversitesi iş birliğiyle “Günümüz Dünyasında Evrensel Değerler Sistemi: Mahiyet, Temellendirme ve Hayata Aktarım

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öncülüğünde, Fas Menâratü’l-Fikr Uluslararası Araştırma Vakfı ve Fas Abdelmalek Essaâdi Üniversitesi iş birliğiyle “Günümüz Dünyasında Evrensel Değerler Sistemi: Mahiyet, Temellendirme ve Hayata Aktarım Sorunları” başlıklı uluslararası sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyum Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Baş’ın üstlendiği etkinlik, farklı ülkelerden akademisyenleri evrensel değerler ekseninde bir araya getirdi.

Yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen sempozyumda, 35’i Arapça, 29’u Türkçe olmak üzere toplam 64 bilimsel tebliğ sunuldu. Türkçe oturumlarda, Türkiye’nin farklı illerindeki 20 üniversite ile çeşitli kurumlardan akademisyen ve araştırmacılar bildirilerini sundu. Arapça oturumlarda ise Türkiye, Fas, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Cezayir, Irak, Yemen ve Mısır olmak üzere 11 ülkeden 23 farklı üniversite ve kurumun temsilcileri bilimsel çalışmalarını paylaştı.

sem1.jpg

Sempozyumun ilk günü, BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Doç. Dr. Vedat Yetkin’in moderatörlüğünü yaptığı protokol açılış oturumuyla başladı. Açılışta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yurdakul, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Baş, Menâratü’l-Fikr Uluslararası Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Mustafa b. Ahmed el-Hakîm, Abdelmalek Essaâdi Üniversitesi İslam Araştırmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hişâm Tahtâh ve Fas Uluslararası Agadir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Rızâ Ekhelü’l-Uyûn konuşmalarını gerçekleştirdi.

sem2.jpg

Protokol konuşmalarının ardından farklı salonlarda eş zamanlı olarak düzenlenen bilimsel oturumlarda, günümüz dünyasında yaşanan değerler krizi, İslam medeniyetinin evrensel ilkeleri ve değerlerin toplumsal hayata aktarılması gibi konular ele alındı. İlk gün, katılım belgelerinin takdim edilmesi ve sonuç bildirgesinin okunmasıyla tamamlandı.

Sempozyumun ikinci günü ise Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen dört çevrim içi bilimsel oturumla devam etti. Farklı ülkelerden ve Türkiye’den akademisyenlerin katıldığı oturumlarda; yapay zekâ çağında değerler, nebevî ahlak, bilgi kirliliğiyle mücadele yöntemleri ile hukuki ve toplumsal etik meseleleri değerlendirildi. İki gün süren sempozyum, farklı coğrafyalardan bilim insanlarını ortak bir akademik zeminde buluşturarak evrensel değerlerin temellendirilmesi, günümüz meseleleri ışığında değerlendirilmesi ve toplumsal hayata aktarılmasına yönelik bilimsel görüş alışverişine imkân sağladı.

sem3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.