BŞEÜ'den 15 Temmuz konferansı

BŞEÜ'den 15 Temmuz konferansı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) tarafından ''Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' dolaysıyla ''Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi ve Konferansı'' düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) tarafından ''Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' dolaysıyla ''Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi ve Konferansı'' düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda, Vali Bilal Şentürk ve Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, protokol üyeleri ile idari ve akademik personelin katıldığı etkinlikte, konferans öncesinde 15 Temmuzda gündüz ve gece çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.

bseuden-15-temmuz-konferansi1.jpg

Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, tarihi süreç analiz edildiğinde bu milletin dışarıdan gelecek her türlü tehdidi el birliğiyle bertaraf ettiğinin türlü örneklerine rastlanacağını belirtti.

''Kendi içimizden ülkemiz vatandaşının duyduğu güveni istismar ederek devşirilmiş insanlara karşılık olarak bize düşen, bilinçli olmaktır.'' İfadesinde bulunan Vali Şentürk, ''Millet olarak var olmamız için aynı gemide olduğumuzu, azami müştereklerimizin olduğunu unutmadan el birliğiyle bu vatanı, bu milleti daha iyi noktaya taşımak için çok çalışmalıyız. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla hareket ederek, geleceğimizi inşa etmek zorundayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı yıllar diliyorum.'' dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul da başta 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gazileri olmak üzere tüm şehit ve gazileri minnet, şükran ve duayla yad ederek, ''15 Temmuz hain darbe girişimi, ulusal ve uluslararası boyutlarıyla büyük dersler çıkarmamız gereken tarihî bir vaka olarak karşımızda durmaktadır.'' İfadesinde bulundu.

bseuden-15-temmuz-konferansi2.jpg

Prof. Dr. Yurdakul, konuşmasına şöyle devam etti:

''Peki, Türk demokrasi tarihine ismini altın harflerle yazdıran 15 Temmuz Demokrasi şehitleri kimdir?" şeklinde bir soru sorarak, konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin hayat hikâyelerine bakıldığında yaş, meslek, memleket ve pek çok bakımdan toplumun farklı katmanlarından geldiklerini ifade etti. Yurdakul, "hain darbe girişiminin önlenmesi ve arkasından ülkenin her tarafında tutulan demokrasi nöbetleri de Türk demokrasi tarihine ayrıcalıklı bir hikâye olarak yazılacaktır.''

bseuden-15-temmuz-konferansi3.jpg

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Dr. öğretim üyesi Gökhan Murat Üstündağ, ''Demokratik siyasi kültür ve 15 Temmuz ruhu'' konulu konferansında, ''Halkın darbenin meşruiyetini tanımayarak direniş göstermesi, Türkiye siyaseti açısından bir ilktir. Ülkemiz, demokratik meşruiyetin içselleştirilmiş olduğunun her görüşten vatandaşın darbeye direnişi ile ispatlamıştır.'' değerlendirmesinde bulundu.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Beydemir, Dr. öğretim üyesi Üstündağ'a, teşekkür belgesi verdi.

bseuden-15-temmuz-konferansi4.jpg

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.