BŞEÜ'NÜN SINAVINDA ŞAİBE Mİ VAR?

BŞEÜ'NÜN SINAVINDA ŞAİBE Mİ VAR?

TÜM ÜNİ-SEN Genel Başkanı Mecbur Bodur, BŞEÜ'nün görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla ilgili iddialarda bulunarak, "Yapacağınız sınav şimdiden şaibe altındadır" ifadesini kullandı. 
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Tüm Üniversite Çalışanları Sendikası (TÜM ÜNİ-SEN) Genel Başkanı Mecbur Bodur, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nce Pazar günü gerçekleştirilecek Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 
Mecbur Bodur, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın tarafısz olmadığını iddia ederek, "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörünün, yanına bir de daire başkanını alarak, malum sendikanın üyeleri için düzenlediği eğitim programına katılımı ile verdiği görüntü, her şeyden önce kurum tarafsızlığına ve bu kurum tarafından yapılacak sınavı şimdiden şaibeli kılmıştır" dedi. 
TÜM ÜNİ-SEN Genel Başkanı Mecbur Bodur, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"4688 sayılı Kamu çalışanları Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri gereği, Kamu kurumlarında çalışan ve idareci, amir makamlarında bulunan bir kısım kamu çalışanının, sendikalara üye olmaları yasaklanmış, çalıştıkları kamu kurumunun temsilcisi durumundaki bu amir ve idarecilerin kurumu temsil görevleri olduğu için, kurumu temsil eden kişilerin sendikal üyeliklerinin kurum tarafsızlığına gölge düşürmesinin önüne bu şekilde kanun yoluyla geçilmiştir.
Buna karşılık görüyoruz ki bir takım kurum amir ve idarecileri, zaman zaman, tarafsız olmadığı da uluslararası kuruluşlar tarafından tescil edilmiş bir sendikanın kapılarını aşındırarak, bu sendikanın ait olduğu siyasetten medet umar görüntüler arz etmektedirler. Malum sendikanın şube açılışlarında, üye kayıtlarında, toplantılarında ve bir takım etkinliklerinde arz-ı endam eylemek, katılımcı olmak suretiyle kurum çalışanları üzerinde algı oluşturulmasına çalışmak, arz ettikleri görüntülerle kurum içinde üstlendikleri tarafsızlık ilkesinin zedelenmesine ve ortadan kalkmasına vesile olmak, temsil ettikleri kurumun devlet kurumu olduğunu unutup, gölgesine sığınmaya çalıştıkları siyasete yakın ve yandaş görüntü vermek suretiyle ileriye dönük kişisel hırs ve menfaatlerine zemin oluşturmak çabaları üstlerinden akan bu gibi kurum amir, idareci ve yöneticilerinin bir an önce kendilerine gelerek, temsil ettikleri kamu kurumunda bulundukları makam itibariyle, toplumun her kesimine aynı mesafede ve aynı duyarlılıkla hareket etmeleri gerektiğini anlamaları ve idrak etmeleri gerekmektedir, zira bulundukları ve temsil ettikleri makamlara atanmış olmaları kendilerinin bu erdemi gösterebilecek çapta bireyler olduğunu göstermektedir. 
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörünün, yanına bir de daire başkanını alarak, malum sendikanın üyeleri için düzenlediği eğitim programına katılımı ile verdiği görüntü, her şeyden önce kurum tarafsızlığına ve bu kurum tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının tarafsızlığına ve şeffaflığına şimdiden gölge düşürmüş, yapılacak olan sınavı daha şimdiden şaibeli kılmıştır. 
Sınavı yapacak olan kurumun en üst amiri olarak bir rektörün yanında sınavın organizasyonunun da üstlenen daire başkanı ile birlikte gidip bir sendikanın eğitim programında katılımcı olması, kurumda çalışan diğer personelin ve diğer sendikalara üye olan kurum çalışanlarının üzerinde nasıl bir algı oluşturacaktır?
Bu sendikanın eğitim verdiği üyeleri ile kurumun diğer çalışanları arasında, sn. rektör açısından ne gibi bir fark vardır ? Bu sendika ile kadrolaşma bahaneleriyle geçmiş dönemde yaşadığı üstü kapalı soğuk savaşın ardından şimdi arzedilen bu görüntülerle, kimlere ve hangi mercilere nasıl bir mesaj gönderilmek istenmektedir? Bu sendikanın üyelerinin yanındayım, diğerleri ne hali varsa görsünler mi diyorsunuz?
Hiçbir faaliyetinden geri kalmadığınız bu sendikaya gösterdiğiniz hassasiyet ve muhabbetinizi, önümüzdeki dönem için bir hazırlık çalışması, ileriye dönük bir altyapı faaliyeti olarak mı düşünmeliyiz, yoksa bütün içtenliğinizle bir memur sendikasının yaptığı bir eğitim faaliyetine gösterdiğiniz ilgi ve yakınlık mıdır size bu görüntüleri verdiren? 
Sn. Rektör sendikal çalışmalara bu kadar hevesli ve ilgili ise, bir sonraki dönem makamını devretmek durumunda kalırsa eğer kendisini sendikal mücadelenin ön saflarında görmekten memnuniyet duyarız ancak, an itibariyle, bulunduğu makamın ağırlığı ve tarafsızlığına, kurumunun yapacağı görevde yükselme sınavı da dahil olmak üzere her türlü organizasyona,  gölge düşürecek ve kamuoyunda algı oluşturmaya hizmet eder yönde bu gibi faaliyetlerden uzak durmasını kendisine naçizane tavsiye ederiz. 
Rektörün yeri sendika kürsüsü değildir!"

bseunun-sinavinda-saibe-mi-var2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 12410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
79 Yorum