BŞEÜ'ye yeni merkezler kurulacak

BŞEÜ'ye yeni merkezler kurulacak

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ)'den yapılan açıklamada, yeni uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulacağı bildirildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ)'den yapılan açıklamada, yeni uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulacağı bildirildi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, açılacak olan uygulama ve araştırma merkezlerinin ilimiz ve bölgemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. 

BŞEÜ’nün ilimiz ve bölgemizin sorunlarına bilimsel çözümler sunmak amacı ile başlattığı seferberlik kapsamında yeni bir adım daha hayata geçiyor. Üniversitemizde “Doğaltaş Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM)” ile “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM)” adıyla iki yeni merkez kurulması kararı alındı. Üniversite senatosu tarafından alınan ve YÖK tarafından uygun görülen kararla kurulacak olan Uygulama ve Araştırma Merkezleri hem öğrencilerin eğitimlerine hem de ilimiz ve bölgemize sektörel bazda büyük katkılar sağlayacak.

Tarımsal Uygulamalarda Yeni Bir Dönem Başlayacak

İlimizdeki küçük ve orta ölçekli tarımsal işletme faaliyetlerin AR-GE çalışmaları için uygulama ve eğitim merkezi olması, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokullarının tarımla ilişkili programlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine katkı sunmak amacı ile kurulacak olan “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi” materyal, arazi, alet ve ekipman temini noktasında da yardımcı olacak. Gerek öğrencilerin eğitiminin gerekse bölgemizdeki tarımsal faaliyetlerin daha iyi bir seviyeye ulaşması için bilimsel ve gerçekçi politikalar bu merkez aracılığı ile hayata geçirilecek.

“Doğaltaş” Sektöründe de Üniversite-Sanayi İş Birliği

Ülkemiz doğaltaş sektörü için gerek duyulan araştırmaları yapmak ve yapılmasına katkı sağlamak amacı ile kurulacak olan “Doğal Taş Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi”, üniversitemizin ilgili bölümlerinde yürütülecek olan lisansüstü çalışmalar için akademik destek sağlayarak bilimsel faaliyetlerin kalitesini artıracak. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde bilimsel ve teknik çalışmalar yaparak uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımı sağlanacak. Ayrıca ilimizde taş ve mermer alanında faaliyet yürüten çok sayıda sanayi kuruluşunun analiz ihtiyacını karşılayacak olan Uygulama ve Araştırma Merkezi, akreditasyon süreçlerinin tamamlanmasından sonra ilimiz ve bölgemizdeki sektörel firmalara akredite analiz raporlarını temin noktasında hizmet verebilecek.

İki Yeni Araştırma ve Uygulama Merkezi

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, kurulacak olan iki yeni merkezin büyük önem taşıdığını ifade etti. Beydemir, “Açılacak olan bu uygulama ve araştırma merkezleri, ilimiz ve bölgemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacak. Üniversite olarak bizler bir yandan eğitim öğretim faaliyetlerimizi en iyi seviyede gerçekleştirirken diğer yandan gerek tarımsal alanda gerekse sanayi alanında bilimsel bulguların hayata geçirilmesini sağlamak durumundayız. Üniversite-sanayi iş birliğini bu açıdan önemli görüyoruz. Yalnızca sanayi değil, üniversitenin ve bilimselliğin toplumsal her alanda iş birliklerinin merkezinde olmasını benimsiyoruz. Bu merkezlerde edinilen bilgiler, tecrübeler hem öğrencilerimizle hem de konunun muhatapları ile paylaşılacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), senatomuzun bu doğrultudaki teklifini uygun buldu. Bu merkezlerimizin kurulum aşaması ivedi şekilde hayata geçirilmeye başlandı ve inşallah kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum