BU ÇALIŞMA TEMPOSUYLA 10 YILI BULUR

BU ÇALIŞMA TEMPOSUYLA 10 YILI BULUR

Şadi ERDAL - Köşe Yazısı -

Geçtiğimiz Cumartesi günü Cumalı Köye davetli olduğum bir arkadaşımın Hac mevlidine gittim. Bilecik - Yenişehir yolu üzerinden sanırım 15. km'den sonra yol ayrılıyor. Önce Beyce Köyüne, biraz ileride Cumalı Köye, devamında da Balçıkhisar köyüne (Osmaneli'ne bağlı) ve Osmaneli'ne gidiyor. Diğer yol İlyasça Köyü devamında da Necmiye Köyü ve yine yol devam ediyor. Yenişehir'in İncirlik Köyü yakınında Bilecik-Yenişehir yoluna çıkıyor.

Beyce Köyüne kadar grup yolu sayılır; Cumalı, İlyasça, Necmiye, Balçıkhisar Köyleri de 3 - 5 Km. mesafelerde. Hatırladığım kadarıyla Vali Süleyman Elban öncelikle köylerin grup yollarının yapılmasını istemişti. İl Genel Meclisi de bahar aylarında öncelikle grup yollarının yapılması yönünde karar almıştı. Yaz yarıyı geçti henüz bu köylerin yollarında bir çalışma görmedim. Üç yıldır basında sık sık bu köylerin yollarının bozuk olduğuna dair haberler çıktı. Maalesef bugüne kadar halkın isteğini, sesini duyan olmamış. Yollar bozuk, Necmiye Köyü'nün İlyasça Köyü üzerinden Bilecik'e bağlayan 5 km.lik yol hiç asfalt yapılmamış. Yenişehir Yolu istikametine giden 2 - 3 km.lik yol asfalt yapılmış, o da eskimiş. Bilecik ile bağlantı yollarının asfalt olmayışı bu köyü bir nevi "siz bütün işinizi Yenişehir ile görün" demektir, yol asfaltlanarak yanlışlık düzeltilmeli.

Cumalı Köy ilin Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın köyü. İlyasça'dan ise muhalefetten de olsa İl Genel Meclisinde bir üyesi olan bir köy. İl Genel Meclisi haberlerini bugüne kadar muhabirlerimiz hep takip eder. Bahsettiğim köylerin bozuk yollarının gündeme getirildiğini hiç duymadım. Muhalefetinde Organize Sanayi Bölgeleri yönetiminde yer almalarıyla ilgili açıklamaları oldu ve muvaffak oldular. Ayrıca İl Genel Meclisi Başkanlığınında değişmesinde zafer elde ettiler, demek ki istediklerinde isteklerine kavuşuyorlar. Köylerinin yolunun yapılmasını nasıl sağlayamadılar?

Doğrusu hem iktidardaki partinin Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya  İl Özel İdaresinin vefasızlığını yeni Valimizin bilmesini isterim.

Necmiye Köyü'ne hiç gitmemiştim. İlyasça köyüne 5 km. uzaklıkta.  Hiç asfalt dökülmemiş toprak yoldan ulaştım. Yol bozuk mu bozuk, köyde de çok az insan kalmış. Yenişehir yoluna giden evvelce yapılmış, şimdilerde bozuk yoldan Bilecik Yenişehir yoluna ulaştım. Bilecik istikametine döndüm. Bilecik - Yenişehir yolu çalışmalarını görmek istedim. Gördüm ve şu hikaye aklıma geldi. 

Adam bir menzile gitmek için yola çıkmış. Yolda tarlasında çalışan adama " ben falanca yere gideceğim kaç saatte varırım?" diye sormuş. Çalışan hiç cevap vermemiş, yolcu da kızmış yürümeye başlamış. Tarlada çalışan adam "hemşerim 10 saatte varırsın" demiş. Yolcu "sorduğumda neden söylemedin?" deyince adam; "sorduğunda duruyordun, yürümeye başlayınca senin bu yürüyüşle 10 saatte varacağını anladım."

Bursa - Yenişehir yolu 10 seneye yakın ihalesi işi sürdü. İhalesi geçtiğimiz yılbaşı tamamlandı. Gördüğüm çalışma hızıyla 10 yıla yakın zamanda biter. Açılışa katılırım diye düşünenlere hatırlatalım, görevlerinin süresi yetmez. Tabii bu çalışma temposuyla.

 

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum