Bu trafik nasıl düzelsin?

Bu trafik nasıl düzelsin?

Bilecik’in en önemli problemlerinden trafik sorunu gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bilecik’in en önemli problemlerinden trafik sorunu gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kentin işlek noktalarındaki çift sıra parklar ve toptancı araçları zaten sağlıklı çalışmayan trafiği işlemez duruma getiriyor.

Çarşı merkezi başta olmak üzere bankalar bölgesi ile Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan çift sıra parklar zaman zaman trafiğin durmasına sebep oluyor. Çift sıra parklar yetmezmiş gibi bir de toptancı araçlarının trafiğin yoğun bölgelerine giriş çıkışları ateşe körükle gitmeye benziyor.

bu-trafik-nasil-duzelsin1.jpg

Yukarıda gördüğünüz beyaz renkli kamyonet bir içecek firmasının toptancı aracı. Haftanın ilk günü saat 10.30’da şehir merkezinde dükkan dükkan gezip mal dağıtıyor ve ikinci hatta üçüncü sıra park bile yapıyor.

Oysaki; daha önceki haberlerimizde defalarca kaleme aldığımız gibi ikinci sıra parklara izin verilmese, toptancı araçlarının çalışma saatlerine bir düzenleme getirilse bir nebze de olsa yaraya tuz basılmış olacak. Ancak, Bilecik’in kronikleşen trafik sorununa köklü bir çözüm üretilemediği gibi trafiği rahatlatacak herhangi bir önlemde alınmıyor.

Bilindiği üzere, hafta sonu gerçekleşen YKS sınavında tıkanan ve işlemez duruma gelen trafik herkesi çileden çıkardı. Hatta yüzlerce genç geleceğini şekillendirecek sınava yetişememe korkusunu yaşadı. Sınav sorularını çözmekten önce sınav yerine ulaşabilmek için ter döken öğrencilerin yaşadığı stresin ve buna bağlı olası başarısızlıklarının vebalini kim ödeyecek?

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum