BÜROKRASİDE DEĞİŞİM RÜZGARI

BÜROKRASİDE DEĞİŞİM RÜZGARI

Bilecik bürokrasisinde yaşanan değişiklikler oldukça dikkat çekti. İlimizde görevli üç il müdürünün görev yeri değişti.

Son bir ay içerisinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bursa’ya görevlendirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat Çanakkale’ye atandı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un Sakarya’ya tayini çıktı.

Atamalara bakıldığında adı geçen bürokratlar için yükselme olarak değerlendirilebileceği gibi Bilecik bürokrasisi açısındansa bazı soru işaretleri oluştu.

BÜROKRASİYE AYAR MI ÇEKİLİYOR?

Kısa süre zarfında yaşanan bürokrat değişiklikleri ‘Bilecik bürokrasisine ayar mı çekiliyor?’ sorusuna cevap ararken, iktidarın Ankara merkezli bir çalışmayla seçimler öncesi bürokrasi kanadını yenilediği görüşü ortaya atılan iddialardan ilki.

BİLECİK, BÜROKRAT YETİŞTİRME OKULU MU?

Bir diğer iddia ise Ankara’nın Bilecik’i bürokrat yetiştirme okulu gibi kullandığı şeklinde.

Öyle ki; ilk Valilik görevi için ilimize atanan Vali Süleyman Elban henüz yılını bile doldurmadan Ağrı’ya atandı. Vali Elban burada hem belediye hizmetlerini yürütmek hem de Valilik yapmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirildi.  

Yine son dönemde yapılan atamalar incelendiğinde; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, tarım potansiyeli ilimizden çok daha yüksek olan Bursa’ya gitti. Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, Bilecik’ten kat be kat büyük Çanakkale iline atandı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un da Sakarya eğitiminin bir numarası olmak üzere tayini çıktı.

Gelinen süreçte, ilimizde görev yapan bürokratların daha büyük illere ve daha önemli görevlere getirilmesi Bilecik’in bürokrat yetiştirme okulu gibi kullanıldığı iddiasını ağır bastırmış durumda.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum