‘BÜTÜNŞEHİR OLMAYA TALİBİZ’

‘BÜTÜNŞEHİR OLMAYA TALİBİZ’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, büyükşehir statüsünün dışında kalan iller için düşünülen ‘Bütünşehir’ uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer Bilecik ölçeğindeki yerlerin Bütünşehir yapılmasında tereddüt varsa Bilecik pilot il olsun” dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen çalışma kapsamında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yağcı, Bütünşehir uygulamasının faydalı olacağını belirterek, “Hükümetimizin bu konuda ciddi bir ekibi olduğunu biliyorum. Eminim ülkemizin menfaatlerine en uygun sistemi ortaya koyacaklar” ifadelerini kullandı.

butunsehir-olmaya-talibiz2.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Tahir Büyükakın’ın “Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu” kapanış töreninde, Bilecik’in adının Ertuğrul olabileceği önerisini tartışmaya açmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, gazetemizin Bütünşehir uygulamasına yönelik sorusunu cevaplandırdı.

Bilecik’in Bütünşehir olup olmayacağı ile ilgili henüz net bir ifadenin şekillenmediğini aktaran Başkan Yağcı, Ankara’da birden fazla taslak üzerinde çalışıldığını, karar kılınan taslağın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını dile getirdi.  

Uygulamaya ilişkin kendi düşüncelerini ve önerilerini anlatan Yağcı, şunları kaydetti:

“Ankara’da bu konuya ilişkin bir çalışma var. Bakanlar Kurulu’na sunulacak taslakların olduğu söyleniyor. Bunların nüfus yoğunluğuna göre Bilecik’in dışında olacağı en az 300 bin veya 500 bin nüfuslu yerlerden bahsediliyor. Ama bunun yanında tüm şehirlerinde bütün şehir uygulamasına tabii tutulacağı taslağın varlığından bahsediliyor. Yeni oluşacak bütün şehir uygulamasının bugünkü büyük şehir uygulaması ile birebir örtüşmeyeceği, yapılacak 50 şehrimize ilişkin farklı kategori ve uygulama şekillerinin de olacağı söyleniyor.

Benim tahmin ve kanaatim; bir idari yapıda çok fazla bölünmüşlük olmamalı. Bütünşehir uygulaması sadece belediyelere yönelik değil genel idarecilere yönelik bir uygulamadır. Bana göre bütün şehir uygulaması nüfusu küçük olan yerlerde çok daha başarılı olacaktır. Büyük şehirlere göre küçük yerlerde daha başarılı olacaktır. Mesela bizim bu uygulamayı diğer şehirlere göre çok daha başarıyla yapacağımıza inanıyorum. Hareket kabiliyetimiz ve sınırlara ulaşma hızımız daha çabuk olacak. Mart’a kadar beklenen bütün şehir yasasında büyük fayda olacağını düşünüyorum.

butunsehir-olmaya-talibiz3.jpg

Hükümetimizin bu konuda ciddi bir ekibi olduğunu biliyorum. Eminim ülkemizin menfaatlerine en uygun sistemi ortaya koyacaklar. Hızlı karar verme kabiliyetinin olması hizmeti de hızlandırır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde de ana temamız bu değil mi? Bütün şehirlerdeki bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak. Kararlarda bütüncüllüğü sağlamak bence Cumhurbaşkanlığı sistemine de uyum sağlama konusunda bütün şehir uygulaması içersinde olması örtüşeceği kanaatindeyim

Hükümetimize bir çağrıda bulunuyorum, eğer bizim ölçeğimizdeki yerlerin Bütünşehir uygulamasında tereddüt varsa, nasıl ilk büyükşehir uygulamasında Kocaeli ve İstanbul pilot oldu, bu uygulamayı denediler ve bizim ölçeğimizdeki yerlere ilişkin bütünşehir uygulamasında tereddüt varsa Bilecik pilot bölge uygulaması olarak seçilmeli” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2636 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum