BÜYÜK VEFA PROJESİNİ SELİM YAĞCI DUYURDU

BÜYÜK VEFA PROJESİNİ SELİM YAĞCI DUYURDU

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Şehit ve Gazi Ailelerinin dernek, federasyon ve konfederasyon temsilcileri ile birlikte mecliste basın toplantısı düzenledi. Selim Yağcı, iktidar tarafından başlatılan 'Yüzyıllık vefa, yüzyıllık farkındalık' kampanyasının duyurusunu yaptı.

Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken başlatılan büyük vefa projesiyle özgün çalışmalara imza atılacağını bildiren Selim Yağcı, "2023’te gerçekleşecek olan 100. yıl kutlamalarının tabandan tavana toplumun tüm kesimlerince sahiplenilmesi amacıyla 4 yıl 5 ay 14 gün süren milli mücadeleye yön veren isimlerin, mezarlarının durumunun tespit edilmesinden, soylarından gelen isimlerin buluşturulmasına varana kadar özgün çalışmalara imza atmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Milli Mücadele süresince tarihin tozlu raflarına sıkışmış kişi ve gelişmelerin hakettiği değeri görmesi adına başlatılan çalışmanın önemine dikkat çeken Milletvekili Yağcı,"Sivas kongresinin en genç delegesi 18 yaşındaki Tıbbiyeli Hikmet’ten, TBMM kürsüsüne Puşide-i Siyah’ın örtülmesine, katledilen Bilecik Müftüsü Mehmet Nuri Efendi’den, 4 yıl 5 ay 14 gün süren milli mücadele içerisinde değişim ve dönüşüme vesile olmasına karşın tarihin tozlu raflarına sıkışmış, kişi ve gelişmeler hak ettiği değeri görsün diye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Selim Yağcı’nın basın açıklamasında evladını teröre şehit veren Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ta yer aldı.

buyuk-vefa-projesini-selim-yagci-duyurdu2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum