BÜYÜK ZAFER 94 YAŞINDA

BÜYÜK ZAFER 94 YAŞINDA

Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 94. yıldönümü çeşitli törenlerle kutlandı.

1-186.jpg

Cumhuriyet Meydanındaki törenler, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ile Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla törenler devam ederken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Süleyman Emre Uysal yaptı. Üsteğmen Uysal,  'Bu büyük zafer aynı zamanda Türk Milleti'nin çağdaşlaşma yolunu açan modern çağın gerektirdiği, siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inklilabını başlatan bir kıvılcım olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kanlarını ve canlarını bize feda ederek bırakan başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarının önünde saygıyla eğiliyor kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.' dedi. 

2-175.jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Jandarma Er Ömer Faruk Arslan, 'İstiklal Harbi Destanı', Jandarma Er Mert Aydemir ise "30 Ağustos" isimli şiiri okudu. Şiirlerin okunmasının ardından 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Konseri dinlenildi. Bando konserinden sonra Zafer Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Cumhuriyet Meydanındaki törenler tören geçişinin ardından sona erdi.  

Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Vali Süleyman Elban, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra törenler şehitlikte devam etti. Burada Vali Süleyman Elban, Milletvekilleri Halil Eldemir, Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç  ve Belediye Başkanı Selim Yağcı şehit mezarlarına çiçek koydu. Saygı duruşu ve saygı atışının yapılmasının devamında ise Vali Süleyman Elban şehitlik defterine yazdı. 

3-103.jpg

Vali Elban şehitlik defterinde şu cümlelere yer verdi: "Tarih boyunca hep özgür ve bağımsız yaşamış aziz milletimizi yok etmeye ve elinde kalan son vatan toprağını da aralarında pay edip bizleri vatansız ve istiklalsiz bırakmaya yönelik saldırılar geri püskürtülmüş, milletimiz Ulu Önderimiz başkomutanlığında eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneği ile vatanını ve istiklalini kurtarmıştır.

Düşmana karşı kazanılan bu zaferden sonra yeni ve modern bir devlet kurulmuştur. Artık savaş alanlarında kazanılan başarılar, ekonomi, sanayi, bilim ve eğitim alanında gösterilmeye başlamıştır.

Bu güzel toprakların bize vatan olarak bırakılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarına ruhunuz şad olsun diyorum"

4-037.jpg

Elban'ın şehitlik defterine yazmasının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua okundu. Şehitlikteki törenler duanın ardından sona erdi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.