BÜYÜK ZAFER 97 YAŞINDA!

BÜYÜK ZAFER 97 YAŞINDA!

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türk Milleti'nin bağımsızlığına zincir vurdurmayacağını tüm dünyaya haykırdığı büyük zaferin 97. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında başlayan kutlama törenlerinde Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Ali Eratik yaptı.

buyuk-zafer-97-yasinda2.jpg

Eratik, Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos zaferinin; “bağımsızlık” hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı en yüksek noktayı ifade ettiğini söyledi.

30 Ağustos Zaferi’nin Türk Ordusu’na ‘Silahlı Kuvvetler Günü’ olarak armağan edildiğini dile getiren Ali Eratik, konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:

“İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına, dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır.

Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Süregelen savaşların sonuncusu olan Sakarya Meydan Muharebesi de hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır.

Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal’in Başkomutanlığı altında, Türk kuvvetleri düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başardı. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek, 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir harekatıyla da 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize döküldü.

buyuk-zafer-97-yasinda3.jpg

30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusu’na “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır.

30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız; korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve azizi şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad ‘olsun” dedi.

Garnizon Komutanı Üsteğmen Eratik’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

buyuk-zafer-97-yasinda5.jpg

Mehter Takımı’nın konseri ve tören geçişinin ardından Cumhuriyet Meydanındaki kutlama programı sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri, Vali Bilal Şentürk’ün makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Şehitlikte gerçekleşen program ile kutlamalar son buldu.

Kutlama törenine, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, Rektör İbrahim Taş, siyasi parti ve STK temsilcileri ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

buyuk-zafer-97-yasinda4.jpgbuyuk-zafer-97-yasinda6.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2853 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.