BÜYÜKAKIN, BİLECİK'E VEDA ETTİ

BÜYÜKAKIN, BİLECİK'E VEDA ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanan ve Bilecik Valilik görevinden istifa eden Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bilecik'e veda etti. Veda programında konuşan Tahir Büyükakın, 'Vasiyetler' olarak adlandırdığı Bilecik için önemli gördüğü çalışmaları sıraladı. Özellikle Bilecik'i ayağa kaldıracak projenin Ulu Çınar 1299 projesi olduğuna dikkat çeken Büyükakın, 500 dönüm arazi üzerine kurulacak ve yaklaşık 300 milyon civarında maaliyeti olan projeyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme talebi olduğunu söyledi.  Fakat bu görüşmenin şu ana kadar gerçekleşmediğini hatırlatan Büyükakın: ' Seçim biter, başkan olursam Cumhurbaşkanımız ile karşılaştığım anda ' Dedemize borcumuzu tam ödüyorduk siz çağırdınız. Şu borcumuzu ödeyelim' diyeceğim' dedi.

buyuk-akin-bilecike-veda-etti3.jpg

30 Kasım Cuma günü düzenlenen akşam yemeğiyle birlikte ilimize veda eden Tahir Büyükakın: 'Bilecik'te hep huzur içinde çalıştım. Emeği geçen herkes hakkını helal etsin. Ben helal ediyorum. Kocaeli'de bir kardeşiniz olacak' dedi.

Cennet Vadisi'nde düzenlenen veda yemeğine Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ile Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce'nin de katıldığı programda konuşan Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanan Vali Tahir Büyükakın'ın ilimize çok kısa sürede büyük hizmetlerde bulunduğunu kaydederek: '39,5 yıldır 26 valiyle çalıştım. 25 valimizden farklı olarak Tahir Büyükakın valimizden birçok şey öğrendik. Çünkü o donanımlı geldi. İdarecilik mutlaka öğrenilir. Ama kendisinin akademisyen olması ayrıca idarecilik potansiyelini belediyede uzun yıllar sürdürmüş olması onun Bilecik'te başarılı bir noktaya gelmesine etken sebeplerdir. Onu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Onun için iki etkenle buraya geldi bugün üç etkenle kendisini buradan göndermiş oluyoruz. Bilecik için üzülüyoruz. Burada 225 bin kişi sayın valimizden 17 ay faydalandı ama bugün 2 milyon kişi kendisinden faydalanacak. Bu potansiyeli de vardır. Orada 2 milyon kişiye hizmet edeceği için bizler seviniyoruz.' dedi.

buyuk-akin-bilecike-veda-etti1.jpg

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen'in ardından Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can konuştu. Başkan Can, Büyükakın ile 17 ay boyunca çok faydalı bir çalışma süresi geçirdiklerini ifade ederek: 'Sayın valimizden çok şey öğrendik. Kendisinin Bilecik'e çok faydası oldu. Desteklerini hiç bir zaman eksik etmedi. Kocaeli'nden buraya gelirken çok üzüldüklerini bizzat biliyorum, şimdi de belediye başkanlığı konusu geldiğinde ise Kocaeli'nin şimdiki heyecanını da biliyorum. Kocaeli hak ettiğini tekrardan geri aldı. Kocaeli'de çok güzel bir enerji yaymış ki tekrar Kocaeli kendisi geri istedi. Ben sayın valime bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Sayın valim Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ilk işim Kocaeli ve Bilecik'i kardeş şehir yapmak. Çünkü oradaki imkanlarıyla projeleriyle destekleriyle Bilecik'e hizmetlerinin devamlılığını sağlamak istiyorum. İnşallah bunu da başaracağız' dedi.

buyuk-akin-bilecike-veda-etti2-001.jpg

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can'ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Bilecik eski Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuştu. Büyükakın konuşmasına 'Vasiyetler' olarak adlandırdığı Bilecik için önemli gördüğü çalışmaları sıraladı. Gölpazarı ve Yenipazar'da Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin takip edilmesi gereken en önemli konulardan olduğunu ifade eden Büyükakın, Bilecik'in ortak akıla önem vermesi gerektiğini söyledi. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleriyle ilgili de konuşan Büyükakın, şenliklerin çıtasının yükseltilmesi gerektiğini ve bunun için çalışmalar yapıldığını hatırlattı. 'Kimin dediğine bakmayın, ne dediğine bakın' diyen Büyükakın, çözüm odaklı çalışmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bilecik'i ayağa kaldıracak projenin Ulu Çınar 1299 projesi olduğuna dikkat çeken Büyükakın, 500 dönüm arazi üzerine kurulacak ve yaklaşık 300 milyon civarında maaliyeti olan projeyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme talebi olduğunu söyledi.  Fakat bu görüşmenin şu ana kadar gerçekleşmediğini hatırlatan Büyükakın: ' Seçim biter, başkan olursam Cumhurbaşkanımız ile karşılaştığım anda ' Dedemize borcumuzu tam ödüyorduk siz çağırdınız. Şu borcumuzu ödeyelim' diyeceğim' dedi.

 

Bilecik'te her zaman 'Söğüt Ruhu' ile çalıştığını, bu memleket için ne iş yapıyorsak en iyisini yapacağız diye düşünerek hareket ettiğini kaydeden Büyükakın: 'Bilecik'e gelirken atalarımıza hizmet edeceğim diyerek geldim. Bilecik'i de çok sevdim. Bilecik'i her zaman yüreğimde taşıyacağım. Ben Söğüt ruhunu taşıyorum.' dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can'ın 'Kocaeli ile Bilecik'i kardeş şehir yapacağız' sözlerini hatırlatan Büyükakın; 'Sadece Bilecik Belediyesi değil, Bilecik'in tüm belediyeleri bizim kardeşimiz olacak. İlçe belediyeleri de radarımızda olacak' dedi.

Bilecik'te 3. OSB'nin kuruluş aşamasına geldiğini kaydeden Büyükakın konuşmasının devamında üniversiteyle ilgili konulara yer verdi. Bilecik'in öğrenci şehri olabileceğine inandığını ifade eden Tahir Büyükakın, Bilecik'in coğrefi konumu itibariyle her çalışmaya müsait olduğunu vurgulayarak: 'Burayı bir üniversite şehri yapacaksınız. Bilecik'in tanıtılması lazım. Bursa'da, Eskişehir'de Bilecik'i tanıtın. Bilecik potansiyeli ile önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye'nin en hızlı büyüyen 3 ilinden biri olabilir. Ben bunu görüyorum. Burası önümüzdeki 10 yılda uçacak. El birliği yapılırsa daha fazla uçacak. Ben Bilecik'teki çalışma süremde bunun için uğraştım. Bilecik çok güzel yerlere gelecek. Belediye Başkanı olursam Bilecik hep benim yüreğimde duracak ve elimden geleni yapacağım. Bilecik'te hep huzur içinde çalıştım. Emeği geçen herkes hakkını helal etsin. Ben helal ediyorum. Kocaeli'de bir kardeşiniz olacak' dedi.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Bilecik Eski Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın konuşmasının ardından hediye takdimine geçildi. Protokol üyeleri tarafından Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a ve eşi Figen Büyükakın'a günün anısına çeşitli hediyeler verildi. Program daha sonra hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

buyuk-akin-bilecike-veda-etti5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum