BYEGM’DEN GAZETEMİZE ÖVGÜ

BYEGM’DEN GAZETEMİZE ÖVGÜ

BYEGM Basın Yayın Daire Başkanı Güneş'ten gazetemize övgü dolu sözler geldi Güneş,' Bilecik'teki sizin gazeteniz gördüğüm kadarıyla gerçekten yerel basın özelliğine sahip. Yerelin sesini duyuruyor. Güçlü bir şekilde, personeliyle, muhabirleriyle, kadrolarıyla çalışıyorlar. Bu beni son derece memnun etti. Aynı zamanda Osmanlı'nın doğduğu yerde böyle bir gazetenin olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Bundan sonraki etkinliklerimize de davet edeceğiz."

CeBIT Bilişim Fuarı'nda, standımıza gelen ziyaretçilere Bilecik'i sorarak, ilimiz hakkında görüşlerini aldık.

Ahmet MEŞE

CeBIT Bilişim Fuarı'nda, standımıza gelen ziyaretçilere Bilecik'i sorarak, ilimiz hakkında görüşlerini aldık.

Bilecik'in en büyük basın kuruluşu Sakarya Gazetesi, Türkiye'nin en prestijli fuarlarından CeBIT Bilişim Fuarı'na katıldı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin daveti üzerine fuara katılan gazetemiz, burada açtığı standla ilimizin tanıtımını yaparken gazetemizin mesleki çalışmaları da fuar katılımcıları ile paylaşıldı.

Fuara katılacakların kura ile belirlendiği organizasyonla ilgili kendilerine paye çıkarmaya çalışan bazı basın kuruluşları BYEGM’nin Biecik’te yaptığı araştırmalar incelemeler sonucunda tercihte bulunduğunu söyleyerek, fuara kendilerinin davet edildiğini belirtti. Ancak o gazetenin ifadeleri  BYEGM Yetkilisi Kadriye Yahşi tarafından yalanlandı. Yahşi, seçimlerin tamamen kura ile yapıldığına vurgu yaptı. 

İlk kura çekiminde yedeklerde yer alan gazetemiz, Bursa'dan bir gazetenin katılmayacağını bildirmesi üzerine asıl listeye girerek fuardaki yerini aldı. Fuarın ikinci günü açtığımız standımızda misafirlerimize Bilecik'in meşhur ayva lokumunu ikram ederken ilimizi tanıtıcı materyalleri de kendilerine sunduk. Ayrıca Bilecik'in ismini fuar gündeminde tutarak, yaptığımız röportajlarla İstanbul'da Bilecik'i sorduk. 

Bilecik’te en çok satan, en çok okunan gazetemiz, baskı alanındaki SM-74 ve ofset baskı makine parkuru ile bünyesine yeni eklediği, ilde tek, bölgede ise sayılı olan CTP sistemleri ile fuarın en dikkat çeken basın kuruluşları arasında gösterildi. 

Daha önceleri birçok seminer, konferans, sempozyum ve mesleğin duayenlerinin yer aldığı tecrübe paylaşımı panellerine katılan gazetemiz, bu kez sadece 40 basın kuruluşunun davet edildiği fuarın ikinci gününde açtığı standla Bilecik'in marka değerini kazanmasına katkıda bulundu.

BİLECİK'İN İMAJI GÜZEL

Standımıza gelen ziyaretçilere Bilecik ile ilgili neler bildiklerini, daha önce Bilecik'e gelip gelmediklerini ve Bilecik denildiğinde akıllarına gelenleri sorduk. Röportajlarımızda birbirinden farklı cevaplar gelirken Bilecik'in genel olarak pek tanınmadığı ancak imajının güzel olduğu ortaya çıktı. Bilecik'i Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olarak bilenler varken hiçbir fikir sahibi olmayanları gördük. Büyük şehirler arasında gelişemeyen il olarak tanımlanan ilimiz, küçük, şirin, güzel bir yer olarakta tanımlandı. Bilecik'in bereketli topraklar olduğu, insanının temiz, alnı pak kimseler olduğu ve Bilecik'te yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade edenler oldu. Röportajlarımızı gazetemizin haber sitesi www.bilecikhaber.com.tr'den izleyebilirsiniz. 

Öte yandan standımıza ziyarete gelen BYEGM Basın Yayın Daire Başkanı Ali Güneş, CeBIT’te ilk kez yer alan BYEGM standı hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Yerel basının güçlendirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Güneş, gazetemizi inceledi. Gazetemizi inceledikten sonra değerlendirmelerde bulunan Güneş, gazetemizin Bilecik şartlarını göz önüne aldığında çıtasının çok yüksek olduğunu söyledi. Güneş, Bilecik hakkındaki düşüncelerini de aktararak Bilecik’in tarihine dikkat çekti. Bilecik’in Osmanlı Devleti’nden bu yana ülkemizin en nadide illerinden biri olduğunu anlatan Güneş, gazetemize yayın hayatında başarılar diledi.

'BİZİ GURURLANDIRIYOR'

Güneş gazetemiz hakkındaki görüşlerini bildirirken şunları kaydetti:

" Bilecik ile ilgili özellikle burada gazetenizi de gördüğüm zaman yerel basının Türkiye'de her yerde aynı güçte, aynı imkanlarda olmadığını biliyoruz. Yerel medyanın sorunları da var. Yerel medya aslında çoğu yerde yerele uygun işlevini yerine getirmiyor. 

Ama Bilecik'teki sizin gazeteniz gördüğüm kadarıyla gerçekten yerel basın özelliğine sahip. Yerelin sesini duyuruyor. Güçlü bir şekilde, personeliyle, muhabirleriyle, kadrolarıyla çalışıyorlar. Bu beni son derece memnun etti. Aynı zamanda Osmanlı'nın doğduğu yerde böyle bir çalışmanın olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Bundan sonraki etkinliklerimize de davet edeceğiz" dedi.

BYEGM'nin çalışmalarını da aktaran Güneş sözlerine şu cümlelerle son verdi:

" 1920 yılında kurulmuş bir genel müdürlüğüz. Kuruluş amacımız da Milli Mücadele'yi doğru bir şekilde anlatmak. Milli Mücadele'yi doğru bir şekilde anlatmak içinde basının çok önemli bir işlevi var. Kurulduğumuzdan bu yana Atatürk'ün direktifiyle yerel basını güçlendirmekle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Niteliğinin artırılması, eğitimler verilmesi gibi çeşitli alanlarda destekliyoruz. CeBIT'te de yerel basınla ilgili böyle bir organizasyonun yapılması bizim aslında bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan birisidir. Yerel medyanın niteliğinin artırılması aslında yerelde ve genelde de demokrasinin yaygınlaşmasına hizmet edecek çok önemli bir unsurdur. Bunun içinde bu çalışmaları elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. "

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.