ÇALTI BARAJINDA SONA GELİNDİ

ÇALTI BARAJINDA SONA GELİNDİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün yapımını sürdürdüğü Çaltı Barajı inşaatında sona yaklaşıldı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 97 seviyesine ulaşılan barajda depolanacak su ile bölgede 7.730 dekar zirai araziye su temin edilecek.

Son 15 yılda Bilecik’e yaptığı yatırımlar ile bölgedeki zirai arazileri suyla buluşturarak çiftçilerin gelirlerinde önemli iyileşmeler sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bilecik’te inşasını sürdürdüğü bir projenin daha sonuna yaklaştı. Çaltı'da inşa edilen ve temelden 70 metre yüksekliğe sahip olacak Çaltı Barajı’nda yüzde 97 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

calti-barajinda-sona-gelindi2.jpg

BARAJ, 7.730 DEKAR ARAZİYE SU TEMİN EDECEK

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Çaltı Barajı inşaatında yol, derivasyon ve gövde dolguları imalatları tamamlandı. Dipsavak imalat çalışmalarının ise devam ettiği barajda depolanacak su ile bölgede 7.730 dekar zirai araziye su temin edilecek.

YATIRIM BEDELİ 52 MİLYON LİRA

Yaklaşık 52 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen barajın sulama projesinin de hayata geçirilmesi ile bölge çiftçisi dekar başına 6.000 lira ilave gelir artışı sağlayacak. Dolayısıyla da proje ülke ekonomisine yaklaşık 46 milyon lira katkı verecek.

SON 15 YILDA 85.640 DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILDI

Son 15 yılda Bilecik’te 6 baraj inşa ettiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Yaptığımız yatırımlar ile bu süre içinde Bilecik’te 85.640 dekar araziyi sulamaya açtık. Bu sayede çiftçilerimizin gelirlerinde önemli artışlar sağladık. İnşasına devam ettiğimiz Çaltı Barajı’nı da bu yıl hizmete almayı planlıyoruz. Bilecik’e yapacağımız yatırımlar bundan sonra da sürecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3667 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum